X

Kevin Horgmo op het podium in Lommel!

Na zijn succesvolle Grand Prix-debuut keer Kevin Horgmo uit naar de Grand Prix van België. Op het zware zandcircuit van Lommel werd de zevende wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc verreden. Vorig jaar gooide de Noor de overwinning in de slotfase weg, dit jaar mocht hij wel op het podium klimmen! Door beide manches als derde over de finish te komen werd de CreyMert Racing-rijder tweede in het dag klassement achter Roan van de Moosdijk. Voor Hakon Osterhagen verliep de wedstrijd op ‘Circuit De Heeserbergen’ minder goed want hij wist zich niet te kwalificeren.

EMX250:
In de kwalificatie weet Kevin een tweede tijd te realiseren achter Roan van de Moosdijk. De start van de eerste manche was geweldig en de KTM-rijder neemt direct de leiding. De eerste tien minuten weet hij deze vast te houden en dan komt Van de Moosdijk opzetten. Na ruim 15 minuten wedstrijd komt Haarup aansluiten en er ontstaat een mooi duel met de Deen. Het gaat er heftig aan toe en beide rijders geven zich niet zomaar gewonnen. Het team lijkt vol spanning toe terwijl het aanwezig publiek geniet van het duel. In de laatste vijf minuten lukt het Haarop om een voorsprong te pakken en hij komt als tweede over de finish voor Kevin.
Ook de start van de tweede manche is goed en Kevin komt als tweede uit de eerste bocht. Van de Moosdijk pakt de leiding en in de eerste ronde komt Dankers voorbij aan Kevin. Niet veel later weet de crosser uit Amot de tweede plaats terug in handen te krijgen. Na zo’n tien minuten wedstrijd weet Alberto Forato de tweede plaats over te nehmen van Kevin die ook deze manche als derde over de finish komt. Daarmee mag hij op het podium klimmen tot vreugde van het team dat zich dit weekend gesteund weet door heel veel gasten.

EMX125:
De Belgische Grand Prix verliep niet goed voor Hakon die zich niet wist te kwalificeren. De Noor kwam in de beginfase ongelukkig uit met andere deelnemers waardoor de eerste snelle ronde niet vlekkeloos verliep. Later wist Hakon zijn tijd niet te verbeteren en kwam hij niet door de kwalificatie op het circuit van Lommel. Er is ook goed nieuws te melden voor de 15-jarige crosser. Hij heeft zijn contract met CreyMert Racing verlengd, ook in 2020 zal Hakon voor het team uitkomen in het Europees Kampioenschap 125cc en de KNMV Dutch Masters of Motocross.

Volgende wedstrijd:
Over drie weken wordt de finale van het Europees Kampioenschap 125cc en 250cc verreden. Deze wedstrijd is voor zowel Kevin als Hakon een ‘thuiswedstrijd’ in het Zweedse Uddevalla.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo