X

Ook sidecarteam Kops in de lappenmand!

Helaas geen goed bericht vanuit Zwitserland waar de laatste van vier opeenvolgende wedstrijden voor het WK staan ingepland. Afgelopen zaterdag bij de eerste training ging het in de vijfde ronde goed mis. Team Kops had een goed gevoel op de baan en het rijden ging lekker zodat ze besloten de dubbel in 1 keer te pakken. Maar door het sproeiwerk in de avonduren en ochtend was de track nog te nat en zodoende haalden ze deze dubbel hem net niet. Bij het neer komen op de 2e bult voelde Pim gelijk dat he flink fout e boel was. Ijen is gelijk de pits ingereden en is Pim Lambrechts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Nog dezelfde dag onderging hij een operatie aan de enkel.

Door het uitvallen van Pim lijkt het erop dat team Kops vroegtijdig de motor op stal moet zetten. Toch hopen ze dat er een waardige vervanger kan worden gevonden om de drie resterende wedstrijden met succes af te ronden.

We hebben Pim ook nog gesproken en dit is zijn eigen relaas.
“Hoi allemaal een pech dag op een hele mooie baan! Naar omstandigheden maak ik het goed! Toen de foto’s gemaakt waren was al snel duidelijk dat het geopereerd moest worden, na overleg heb ik besloten om het direct hier in Zwitserland te laten doen. De breuk zit jammer genoeg op het randje van de kom maar hopelijk hou ik er geen beperkingen aan over! Voor de operatie vertelde ze mij dat ik geen gips krijg en ik er zes weken niet op mag staan / leunen. Na de operatie heb ik geen arts meer gezien deze zal morgen ochtend komen. Het voelt goed en de pijn is minimaal. Als alles goed gaat kan ik begin volgende week naar huis.”

Zondagochtend vervolgde hij met de volgende woorden.
“Goedemorgen bedankt voor alle reacties! Ik heb een redelijke nacht gehad, en de pijn is niet constant maar komt en gaat. Vanmorgen heb ik bezoek gehad van de arts die vertelde dat alles goed verlopen is vandaag is een rustdag. Morgen gaan ze het verband eraf halen en beoordelen of ik uit bed mag met krukken. Het is een Franstalig ziekenhuis, maar dit is niet ongebruikelijk in Zwitserland, maar dit was niet het ideaal beeld van een weekend GP sidecarcross! Maar ondanks dat ben ik zeer tevreden over de verzorging! Ik was de eerst van een hele reeks dit weekend die hier de reveu zijn voorbij gekomen… “

Deze ochtend kregen we beter nieuws van Pim.
“Gelukkig heb ik vanmorgen al m’n ontslag gekregen, de Franse verslagen ontvangen en langs de lokale apotheek geweest voor een pallet medicatie. Het totaal verslag van de operatie was nog niet klaar deze word na gestuurd naar mijn dokter in Nederland. Het is nu ongeveer 11.30u en onze trip naar huis kan beginnen! Dwars liggend op de achterbank van de wagen van mijn schoonouders die ik SUPER DANKBAAR BEN voor hun steun en hulp! Thuis zal de volgende vervelende periode gaan starten 6 tot 8 weken rust. Ik heb nu al medelijden met mijn vriendin Kim. Daarna mogen de eerste schroeven eruit en kan het echte herstel pas gaan beginnen! Hiervoor heb ik viasana al bericht! Helaas is mijn seizoen al ten einde dus wil ik alvast iedereen super bedanken voor alle hulp steun en het vertrouwen!
Hopelijk meld zich snel een waardige vervanger die voor mij het seizoen afsluit met dit top team!!! Uiteraard bied ik daarvoor alle mogelijke steun en hulp!”

Aldus een erg teleurgestelde Pim Lambrechts, wij zijn er van overtuigd dat alles goed komt met Pim. We hopen dat het herstel vlot mag verlopen opdat we een supergemotiveerd team Kops-Lambrechts in 2020 weer aan de start mogen zien verschijnen.

Tekst: Gelaude Geert
Fotos Pim Lambrechts, Geert Gelaude