Romain Febvre neemt afscheid van Yamaha

Romain Febvre neemt afscheid van Yamaha
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Yamaha Motor Europe heeft het einde van hun samenwerking met Romain Febvre aangekondigd. Zoals bekend lopen de contracten van de vier Yamaha MXGP toppers (Febvre, Seewer, Paulin en Tonus) dit seizoen ten einde. De overeenkomst met de 2015 wereldkampioen wordt echter niet verlengd.

Febvre liet bij Yamaha maar liefst 27 reekszeges optekenen. Hij behaalde  50 podia en won 12 GP’s. En uiteraard was er de MXGP wereldtitel in 2015, in zijn eerste seizoen in de koningsklasse nog wel. De Fransman speelde ook een sleutelrol in de indrukwekkende zegereeks van Frankrijk in de prestigieuze Motocross of Nations, waar Febvre zijn team drie keer naar de overwinning leidde.


“Yamaha is uiterst dankbaar voor de vijf succesvolle jaren met Febvre. Jaren waarin we veel memorabele momenten hebben gedeeld. Yamaha’s Yamaha Factory Monster Energy MXGP-team kijkt ernaar uit om met Febvre deel te nemen aan de laatste vier wedstrijden van het 2019 MXGP  Wereldkampioenschap. Yamaha Motor Europe wenst Febvre het beste voor zijn toekomst,” laat Yamaha weten in een persbericht.

Er wordt nu dus een pagina omgeslagen voor Febvre. Alles wijst er op dat de rappe Fransman naar KRT trekt om er post te vatten naast Clément Desalle.

Uw reacties