Belgen winnen VMXdN in Farleigh Castle!

Belgen winnen VMXdN in Farleigh Castle!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Onze vier landgenoten waren favoriet voor deze Naties voor Veteranen en die rol hebben ze met glans volbracht. Sven Breugelmans, Ken de Dycker, Steve Ramon en Filip van Dijck waren het ganse weekend vooraan te vinden en konden zo over vier reeksen de overwinning behalen. Tijdens de laatste reeks waren de vier goed weg gekomen vanaf het starthek en moesten alleen Mike Brown voor zich dulden van Team USA. 

Alleen brute pech konden de Belgen nog van de zege houden maar behoudens enkele schermutselingen in de eerste bochten was het klaar en duidelijk dat onze landgenoten voor de overwinning zouden gaan. In bocht vier knalde Breugelmans even het decor in en moest daarna opgeven. Er mocht nu geen Belg meer uitvallen maar gelukkig bleef iedereen van pech gespaard. De Belgen winnen deze geweldige VMXdN in de EVO-klasse voor de Britten en de Amerikanen. Proficiat aan het team van manager Danny Scheers.

De snelste man van het weekend was zonder twijfel Mike Brown die alle heats op zijn naam wist te schrijven. Het Duitse Team MX Classic met Bernd Eckenbach en Laurent Lacasse wonnen in de namiddag al de Naties voor Twinshockmotoren. Alle details en nog een pak beeldmateriaal van de zonnige editie 2019 van de VMXdN kan je vinden bij onze collega’s van MXVintage.

LEES MEER  Herlings en IceOne Racing starten in Arnhem

Uw reacties

Ook te lezen

 • Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  Jeffrey Herlings: Niet 100%, maar veel beter dan de voorbije jaren”

  MXGP titelkandidaat Jeffrey Herlings (Red Bull KTM) sprak vandaag exclusief met Paul Malin in de MXGP TV studio show. The Bullet had het over zijn voorbereiding en hoe hij naar …
 • VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  VIDEO: Yamaha update met Jago Geerts

  MXGP-TV commentator Paul Malin sprak deze namiddag met Jago Geerts (Monster Energy Yamaha Factory MX2). Jago’s kniekwetsuur zorgde deze week voor opschudding, want eerst leek het er op dat de …
 • FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  FOTO: Paddock life in Orlyonok!

  Vooraleer het WK motorcross morgen écht van start gaat, hadden de rijders nog één dagje relatieve rust. Aangezien alles sessies morgen worden afgewerkt, hadden de piloten vandaag alleen media-verplichtingen op …
 • Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  Kay de Wolf wil heel graag naar de USA

  In de nieuwe 2×2 NoppenNieuws blikt Kay de Wolf vooruit op zijn eerste Grand Prix seizoen. In 2018 won de Brabander de KNMV Dutch Masters of Motocross 85cc voor het …