Gajser wint eerste manche, Nederland doet goede zaak in MXON!!

Gajser wint eerste manche, Nederland doet goede zaak in MXON!!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de eerste manche van de “Motocross of Nations” in Assen heeft Tim Gajser zich als winnaar gekroond. De Sloveen, die met zijn land geen kans maakt op de overwinning, liet een in extremis hard opkomende Jeffrey Herlings nipt achter zich. Jorge Prado die lange tijd in de leiding vertoefde, moest iets over halfweg van de wedstrijd zijn bril weggooien en een nieuwe ophalen, hierdoor finishte de Spanjaard pas als derde. Jeremy Seewer en Gautier Paulin vervolmaakte de top vijf.

Met Jeffrey Herlings op plaats twee en Calvin Vlaanderen op plaats tien, telt team Nederland op het ogenblik twaalf punten. Daarmee staan ze dan ook riant aan de leiding. Het enige team dat hen in deze eerste manche leek te kunnen gaan bedreigen, namelijk team België, hun kansen werden gefnuikt door mechanische pech. Jeremy Van Horebeek finishte op zijn private MotoBlouz SR Honda powered by Hexis Energy als zesde en daar leek lange tijd een elfde plaats van Jago Geerts bij te komen. Helaas liet de KEMEA Yamaha de voormalige jeugd wereldkampioen opnieuw in de steek. Na de Nederlandse titel, een podium in zijn thuis grand prix zorgen de troepen van Yamaha hiermee zonder twijfel opnieuw voor een grote deceptie bij het jonge talent, en bij de Belgische motocrossfan.

Een kleine round-up, na de eerste manche leidt het Nederlandse team ruim met twaalf punten, dit voor Team Zwitserland die alreeds elf punten meer tellen. Op plaats drie vinden we het onvermijdelijke Frankrijk die evenveel punten catalogeren als Zwitserland. België staat op het ogenblik negende met zesendertig punten.

Race 1 (MXGP + MX2) – MXON Assen
1. Tim Gajser (SLO, Honda), 35:30.085; 2. Jeffrey Herlings (NED, KTM), +0:00.897; 3. Jorge Prado (ESP, KTM), +0:18.909; 4. Jeremy Seewer (SUI, Yamaha), +0:20.095; 5. Gautier Paulin (FRA, Yamaha), +0:30.079; 6. Jeremy Van Horebeek (BEL, Honda), +0:35.526; 7. Ivo Monticelli (ITA, KTM), +0:38.577; 8. Thomas Kjer Olsen (DEN, Husqvarna), +1:14.026; 9. Hakon Fredriksen (NOR, Yamaha), +1:50.041; 10. Calvin Vlaanderen (NED, Honda), +1:56.915; 11. Tom Koch (GER, KTM), +1:59.656; 12. Rene Hofer (AUT, KTM), +2:04.963; 13. Tanel Leok (EST, Husqvarna), +2:19.058; 14. Alvin Östlund (SWE, Husqvarna), -1 lap(s); 15. Dean Ferris (AUS, KTM), -1 lap(s); 16. Filip Bengtsson (SWE, Husqvarna), -1 lap(s); 17. Jason Anderson (USA, Husqvarna), -1 lap(s); 18. Maxime Renaux (FRA, Yamaha), -1 lap(s); 19. Valentin Guillod (SUI, Honda), -1 lap(s); 20. Kevin Horgmo (NOR, KTM), -1 lap(s); 21. Priit Ratsep (EST, Honda), -1 lap(s); 22. Iker Larranaga Olano (ESP, KTM), -1 lap(s); 23. Kyle Webster (AUS, Honda), -1 lap(s); 24. Adam Sterry (GBR, Kawasaki), -1 lap(s); 25. Justin Cooper (USA, Yamaha), -1 lap(s); 26. Davis Ivanovs (LAT, Husqvarna), -2 lap(s); 27. Lukas Neurauter (AUT, KTM), -2 lap(s); 28. Toms Macuks (LAT, KTM), -2 lap(s); 29. Jason Meara (IRL, Kawasaki), -2 lap(s); 30. Jago Geerts (BEL, Yamaha), -3 lap(s); 31. Jan Pancar (SLO, Yamaha), -3 lap(s); 32. Stefan Kjer Olsen (DEN, KTM), -4 lap(s); 33. Alberto Forato (ITA, Husqvarna), -6 lap(s); 34. Wyatt Chase (NZL, Honda), -6 lap(s); 35. Michael Docherty (RSA, KTM), -8 lap(s); 36. Nathan Watson (GBR, KTM), -9 lap(s); 37. Simon Laengenfelder (GER, KTM), -9 lap(s); 38. Anthony Raynard (RSA, Yamaha), -10 lap(s); 39. Dylan Walsh (NZL, Husqvarna), -10 lap(s);

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: Gino Maes

Uw reacties