IMBA: Mike Keuben pakt koppositie samen met Zac Snell

IMBA: Mike Keuben pakt koppositie samen met Zac Snell
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op 8 september reden de zijspannen hun derde IMBA-wedstrijd in het Belgische Kersbeek. De dagzege ging naar de Nederlanders Mike Keuben en Zac Snell met drie manchezeges. Snell verving Lars de Laat en zal ook de resterende wedstrijden aan de zijde van Keuben strijden om de punten voor het Europese Kampioenschap. Met deze dagzege nam Keuben ook de leiding over in de strijd om de titel. De tweede plaats in het dagklassement was voor de Belgen Christian Corthouts/Levi Vaes. Met een derde, vierde en tweede plaats in de manches behaalden zij evenveel punten als de Nederlandse combinatie Frank Mulders/Aivar van de Wiel. Op basis van de derde manche mochten Corthouts/Vaes als tweede naar het erepodium en hielden zij Mulders/van de Wiel achter zich. Op de vierde plaats eindigde de tweede Belgische combinatie Stan Goeyvaerts/Ben Martens en als vijfde eindigde de Duitsers Georg Prümmer/Tobias Lange.

Koplopers in de tussenstand Andreas Clohse/Marius Strauss (Dui) kenden een slechte dag en vielen terug naar de vijfde plaats in de tussenstand.

Eerste manche IMBA zijspan Kersbeek:
1. Keuben/Snell (Ned), 2. Mulders/van de Wiel (Ned), 3. Corthouts/Vaes (Bel), 4. Goeyvaerts/Martens (Bel), 5. Hentrich/Effertz (Dui), 6. Prümmer/Lange (Dui), 7. Steegmans/Steegmans (Bel), 8. Gommeren/Meeus (Bel), 9. Osbaldiston/Cooper (GBR), 10. Greup/Meulenbroek (Ned).

Tweede manche IMBA zijspan Kersbeek:
1. Keuben/Snell (Ned), 2. Goeyvaerts/Martens (Bel), 3. Mulders/van de Wiel (Ned), 4. Corthouts/Vaes (Bel), 5. Asbaldiston/Cooper (GBR), 6. Prümmer/Lange (Dui), 7. Inderbitzin/Lenherr (Zwi), 8. Gommeren/Meeus (Bel), 9. Steegmans/Steegmans (Bel), 10. Relandeau/Guitteny (Fra).

Derde manche IMBA zijspan Kersbeek:
1. Keuben/Snell (Ned), 2. Corthouts/Vaes (Bel), 3. Prümmer/Lange (Dui), 4. Mulders/van de Wiel (Ned), 5. Goeyvaerts/Martens (Bel), 6. Osbaldiston/Cooper (GBR), 7. Inderbitzin/Lenherr (Zwi), 8. Steegmans/Steegmans (Bel), 9. Relandeau/Guitteny (Fra), 10. Greup/Meulenbroek (Ned).

Dagklassement IMBA zijspan Kersbeek:
1. Keuben/Snell (Ned) 180, 2. Corthouts/Vaes (Bel) 151, 3. Mulders/van de Wiel (Ned) 151, 4. Goeyvaerts/Martens (Bel) 146, 5. Prümmer/Lange (Dui) 136, 6. Osbaldiston/Cooper (GBR) 125, 7. Steegmans/Steegmans (Bel) 117, 8. Greup/Meulenbroek (Ned) 103, 9. Gommeren/Meeus (Bel) 103, 10. Hentrich/Effertz (Dui) 103.

Tussenstand IMBA zijspan 2019:
1. Keuben/de Laat (Ned) 428, 2. Mulders/van de Wiel (Ned) 413, 3. Osbaldiston/Cooper (GBR) 386, 4. Steegmans/Steegmans (Bel) 374, 5. Clohse/Strauss (Dui) 351, 6. Goeyvaerts/Martens (Bel) 337, 7. Inderbitzin/Lenherr (Zwi) 308, 8. Hentrich/Effertz (Dui) 304, 9. Prümmer/Lange (Dui) 296, 10. Gommeren/Meeus (Bel) 274.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Dré’s Mx Pics

Uw reacties