Kevin Fors verrassende 500cc winnaar in Orp

Kevin Fors verrassende 500cc winnaar in Orp
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het circuit aan de Kleine Gete is niet alleen uniek in België. Het is een soort old school omloop waar de ene rijder zich als een vis in het water voelt en de ander maar niet in zijn ritme komt. Dat bleek ook vandaag weer!

In de eerste manche verraste Kevin Fors vriend en vijand op ‘de kleine Citadel’. Fors was uitstekend weg maar moest constant op zijn hoede zijn voor Shaun Simpson. De rondetijden van beide kemphanen waren dan ook erg aan elkaar gewaagd. Simpson moest op zijn beurt opletten voor Micha-Boy De Waal die na een een start in de top-6 stevig kwam opzetten. De Hutten Metaal Racing Yamaha rijder werd uiteindelijk derde op minder dan 1,2 seconde van Simpson.

Polesitter Jeffrey Dewulf kon in de tweede reeks zijn gascontrole etaleren. Dewulf was als tweede gestart, moest even plaats maken voor Ken De Dycker, om laat in de manche leider Fors terug te halen. De Reytec Husavarna rijder leidde bijna de hele race maar moest drie ronden voor het einde Dewulf laten passeren. Good old Steve Ramon werd derde voor De Waal. Met Dewulf, Fors en Ramon zaten ook drie La Chinelle rijders vooraan. Gezien de aard van de omloop allicht niet geheel toevallig!

Alle resultaten hier

Race 1 Inters & Nationalen 500
1. Kevin Fors, 2. Shaun Simpson, 3. Micha-Boy De Waal, 4. Jeffrey Dewulf, 5. Steve Ramon, 6. Jilani Cambré, 7. Lars Van Berkel, 8. Roy Sillien, 9. Gordano Natale, 10. Jens Carlier

Race 2 Inters & Nationalen 500
1. Jeffrey Dewulf, 2. Kevin Fors, 3. Steve Ramon, 4. Micha-Boy De Waal,  5. Shaun Simpson, 6. Ken De Dycker, 7. Jilani Cambré, 8. Roy Sillien, 9. Gordano Natale, 10. Donny Schmidt

Eindstand Inters 500
1. Kevin Fors 47, 2. Jeffrey Dewulf 43, 3. Micha-Boy De Waal 38, 4. Shaun Simpson 38, 5. Steve Ramon 36, 6. Jilani Cambré 29, 7. Roy Sillien 26, 8. Jens Carlier 24, 9. Gordano Natale, 10. Lars Van Berkel 22

Eindstand Nationalen 500
1. Donny Schmidt 50, 2. Dylan Mayné 44, 3. Quentin Cogolludo 36, 4. Didier Ghaye 20, 5. Jens Gysembergh 20,

Foto: Gino Maes

Uw reacties