MXoN: Brits team kiest Nathan Watson en Adam Sterry

MXoN: Brits team kiest Nathan Watson en Adam Sterry
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de eerste aankondiging het Britse MX of Nations half augustus verloren o,ze ‘overburen’ sterkhouders Ben Watson en Max Anstie. Teammanager Mark Chamberlain maakte vanmiddag hun vervangers bekend: Nathan Watson en Adam Sterry!

Door het uitvallen van  Anstie en Ben Watson bleef alleen Shaun Simpson over van de oorspronkelijke bezetting. De ACU en Mark Chamberlain zullen voor de MXON in Assen op 28 en 29 september dus een beroep doen op Nathan Watson (MX1), Adam Sterry (MX2) en Shaun Simpson (MX Open).


Zowel voor Adam Sterry als Nathan Watson wordt dit hun debuut in de Monster Energy Motocross of Nations. Maar ze zullen wel kunnen terugvallen op de ervaren Shaun Simpson. Sterry sloot net zijn laatste seizoen in het MX2 Wereldkampioenschap ad met een 6de plaats. De F&H Racing rijder lit enkele top-5 noteringen op tekenen en eindigde o.a. derde in de eerste reeks in Lommel.

Hoewel Nathan Watson (Red Bull KTM) ondertussen is omgeschoold tot endurorijder heeft de oudere broer van Ben MXGP ervaring. Aangezien hij eind 2015 de overstap maakte naar zijn nieuwe discipline. Nathan Watson kwam al eerder voor “Team GB” uit als lid van het Britse ISDE team. Nathan wordt nog altijd beschouwd als een van Engelse zandrijders en werd eerder dit jaar de eerste Brit die de beroemde strandrace van Le Touquet won.

Mark Chamberlain: “Het was zwaar om twee rijders van onze oorspronkelijke selectie te verliezen. We hadden er even hoop op dat Max (Anstie) op tijd hersteld zou zijn. Helaas is dat niet het geval maar ik heb het gevoel dat het team nog steeds erg sterk is. Ik heb dan ook geluk dat we geweldige opties hadden, zelfs na veel blessures. Het doel is nog steeds om voor een podium te gaan en ik vind dat dit meer dan haalbaar is!”

Foto: P. Haudiquert, shotbybavo, CFS/Xavier Leporcher

 

Uw reacties