X

Vicewereldkampioene Nancy van de Ven over haar 2019 seizoen

Elke WMX ronde stond Nancy van de Ven dit jaar op het podium. Aan regelmaat ontbrak het de Zeelandse dus zeker niet. Om eindelijk die wereldtitel te behalen, kwam ze echter te kort tegen de onbetwiste nummer één, Courtney Duncan. Hoe kijkt van de Ven zelf terug op haar seizoen?

Een reekszege in Valkenswaard en een mooie aanvulling op haar prijzenkast. Het is niet waar Van De Ven dit jaar op mikte. Toch sleepte ze dit jaar alsnog de tweede plaats uit de brand. Geen evidentie aangezien de No Fear Energy rijdster in Loket gekwetst raakte aan haar knie.


“Wéér tweede in het kampioenschap maar Courtney Duncan was gewoon heel erg goed dit jaar en ze verdient deze titel. Ik moest echt tot de laatste reeks vechten voor die vicewereldtitel. Zelfs tot de laatste ronde moest ik knokken om hier op het podium te staan!”

In de vrije training en kwalificatie liep het niet zoals gewenst voor de 21-jarige toprijdster. Toch sloot ze haar Turkse weekend positief af. Op sociale media raakte ondertussen bekend dat Van de ven volgend jaar voor het Italiaanse Ghidenelli Racing Yamaha zal uitkomen.


“In het algemeen was het een oké jaar. Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen en een nieuwe start met Ghidenelli Racing Yamaha, mijn nieuwe team. Ik ben erg dankbaar voor deze kans. Ook om het iets anders aan te pakken dan wat we in 2019 deden. Bij deze wil ook mijn team mijn privé-sponsors en familie bedanken voor dit jaar.”

Foto’s:
Yamaha Racing