Nieuw dieptepunt voor MON quads inters/nationalen

Nieuw dieptepunt voor MON quads inters/nationalen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Afgelopen zondag werd er een nieuw dieptepunt bereikt bij de MON quads inters/nationalen. In Geldermalsen verschenen slechts vier rijders aan de start. De enigste inter was Ruben van Lith die na drie ronden in de eerste manche stil kwam te staan en uiteindelijk in de tweede manche niet van start ging. Bij de nationalen was de enigste vaste rijder die van start ging Renzo van Poppel. Henny Baauw en Willem van Wijk zochten in ieder geval voor deze gelegenheid ook een plaats uit achter het starthek.

In de wedstrijd zat ook weinig spanning voor de toeschouwers. In de eerste manche waren de verschillen vrij groot. Van Wijk won de manche met 52 seconden voorsprong op van Poppel, die op ruim 11 seconden werd gevolgd door Baauw. In de tweede manche wist van Poppel nog enigszins in de buurt te blijven van opnieuw manchewinnaar van Wijk. Baauw volgende op ruim één minuut daarachter.
Helaas, mag worden vastgesteld dat het verloop van het seizoen in deze klasse erg tegenvalt. Ondanks de klachten over onder andere de banen waar men van start gaat mogen de quadrijders niet al te veel zeggen hierover. Met onder meer starts in Lottum, Gemert, Deurne, Lommel, Eersel en Geldermalsen zaten er genoeg mooie banen tussen en met Berghem en Heeswijk staan er nog twee mooie banen op het programma.
Klagen op een organisatie c.q. bond is gemakkelijk, maar laten wij voorop stellen dat alles als eerste begint bij de opkomst van de quad-rijders en rijdsters.
Misschien wordt het eens tijd dat de beide bonden (MON en KNMV) rekening met elkaar houden bij het samenstellen van hun jaarprogramma. In de huidige tijden is het in ieders belang om met elkaar samen te werken en elkaar sterker te maken zodat er voor het publiek interessante wedstrijden te zien zijn en dat het voor eenieder mogelijk is om deze mooie sport te beoefenen.

Laten wij hopen dat er in de toekomst dingen ten positieve gaan veranderen en dat er gedurende de toekomstige seizoenen bij beide bonden gedurende het hele seizoen volle starthekken kunnen zien in alle klassen!

Uitslag eerste manche quads inters/nationalen Geldermalsen:
1. Willen van Wijk, 2. Henny Baauw, 3. Renzo van Poppel, 4. Ruben van Lith.

Uitslag tweede manche quads inters/nationalen Geldermalsen:
1. Willem van Wijk, 2. Renzo van Poopel, 3. Henny Baauw.

Dagklassement quads inters Geldermalsen:
1. Ruben van Lith 60.

Dagklassement quads nationalen:
1. Willem van Wijk, 2. Renzo van Poppel, 3. Henny Baauw

Netto-tussenstand 24MX quads inters 2019:
1. Roks 824, 2. van Lith 525, 3. Phoelich 443, 4. Gommans 375, 5. Aarts 372.

Netto tussenstand 24MX quads nationalen:
1. Besems 948, 2. van Poppel 769, 3. Lommers 552, 4. van Ewijk 300, 5. Goos 239.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …