X

Rene Hofer naar WK MX2 met Red Bull KTM

De Oostenrijker Rene Hofer (17) treedt in 2020 in de voetsporen van Tom Vialle bij Red Bull KTM. Hofer maakte tijdens zijn drie wild-card MX2-optredens in 2019 voldoende indruk om een zitje te verdienen. Hiermee kiest KTM opnieuw voor een jong talent als fabrieksrijder in de MX2.

Tot een blessure in het midden van het seizoen domineerde Hofer in 2018 de EMX125. Dit jaar haalde de voormalige jeugdwereldkampioen één podiumfinish en werd vierde in de EMX250 eindstand.


Dat Hofer de overstap naar de viertakt goed heeft verteerd liet hij ook al in het WK zien. In het Tsjechische Loket pakte hij zijn eerste punten, in Imola werd hij verrassend 7de op de KTM 250 SX-F. Dit weekend verdedigt hij de Oostenrijkse kleuren tijdens de 73ste Motocross of Nations op het TT Circuit in Assen. Na Heinz Kinigadner en KTM’s vice-president Offroad Robert Jonas is Hofer nog maar de derde Oostenrijkse fabriekspiloot voor de fabrikant uit

Rene Hofer: “Ik ben super enthousiast! We hebben hier echt een paar jaar naartoe gewerkt en nu komt het uit. We wisten niet zeker of deze overstap al voor 2020 zou gebeuren, maar ik wil graag een aantal goede resultaten laten zien in de tweede helft van het seizoen. Ik voelde me van de allereerste keer zelfverzekerd in de MX2. Ook al is het weekend behoorlijk anders dan in de EMX250. Ik ben zo dankbaar dat voor het beste team ter wereld kan rijden. Ik heb al met Tom Vialle getraind en hij is echt een aardige kerel. Vialle had een ongelooflijk rookie-seizoen en ik denk dat ik met met een goede voorbereiding in de winter kan klaarstomen voor 2020. Ik word volgend jaar 18 en ik weet dat ik klaar ben voor deze stap. Het resultaat in Imola was zeker heel goed, maar ik heb honger naar meer! Ik wil zeker iedereen bedanken die me heeft geholpen om hier te geraken in mijn carrière. Ik kan niet wachten om met de voorbereiding voor 2020, te beginnen maar eerst moet ik me concentreren op dit weekend!”

Robert Jonas, vice-president KTM Offroad Motorsport: “Rene is snel opgeklommen heeft ervoor gezorgd en zijn vooruitgang in 2019, zijn eerst jaar op de 250 SX-F, was moeilijk te negeren. Na twee seizoenen in de 125s en slechts één in de EMX250 was het duidelijk dat hij voor een plaats in het WK ging en liet hij ons zien tot wat hij in staat is. We houden echt van zijn mentaliteit en vastberadenheid. We zijn er dan ook trots da we hem er bij hebben voor ons fabrieksteam in 2020. Hij is Oostenrijks en sommigen denken misschien dat dit een voordeel is. Maar deze siutaite zorgt ook voor bijkomende druk. We wilden er namelijk zeker van zijn dat Rene hier goed mee zou kunnen omgaan. Ik herinner mezelf vanuit mijn eigen ervaring wat dit betekent en we twijfelen niet aan Rene. 2020 wordt een leerjaar samen met Tom (Vialle) hebben we een geweldig team in de MX2.”

Foto’s: Ray Archer