Vijf minuten met Kevin Strijbos

Vijf minuten met Kevin Strijbos
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Talent komt bovendrijven, wordt vaak gezegd. Al kan die o zo ongrijpbare ‘X factor’ niet zonder hard werk. Veteraan Kevin Strijbos (JWR Yamaha) weet er alles van en ziet zijn doorzettingsvermogen beloond met een mooi slot van zijn seizoen. Sinds de GP in Italië mengde Kevin zich volop in de top-10.

Na de GP van België was de teleurstelling groot bij de ervaren Belg. Lommel bracht absoluut niet wat hij er van had verwacht. Zelf noemde Strijbos de eerste wedstrijddag de slechtste ooit uit zijn carrière. ‘s Zondags moest hij genoegen met een 16de plaats. Ondertussen ligt Lommel ver achter ons. Meer zelfs met de MX of Nations in Assen in het vooruitzicht groeit, lijkt Kevin naar zijn beste vorm van het seizoen te groeien!


“In Imola had ik een goede eerste reeks. Tot ik een kleine fout maakt, lag ik er negende. De tweede manche was er moeilijk omdat ik een slechte start had en door de hitte was het moeilijk om echt hard te pushen.” Die twaalfde plaats in Italië was echter de voorbode van meer. In Uddevalla  zagen we een gretige Strijbos die er op gelijke punten zevende werd met Arnaud Tonus. Zondermeer een kantelmoment.

“Zondag in Uddevalla was een goede dag. In tegenstelling tot zaterdag toen ik totaal geen goed gevoel op de baan en op de motor had. We hebben dan wat aan de vering veranderd en dat was veel beter. In beide manches in Zweden kon ik goed doortrekken van start tot finish. Dat was dus zeker positief voor mij. Ik denk dat het nodig was voor mezelf én voor het team. Bovendien deed het team het ook met de andere rijders goed in hun thuis GP, dat is altijd mooi meegenomen natuurlijk.”

Dit weekend reist de 34-jarige Yamaha rijder naar China af voor de laatste ronde van het 2019 FIM motorcrosswereldkampioenschap 2019. Strijbos gaat er op een nieuw circuit in Shanghai op jacht naar een 20ste plaats in de eindstand. Momenteel prijkt hij op een 21ste plek, hoewel hij vier GP’s miste door blessures en niet in actie kwam in beide Indonesische Grote Prijzen.

“Ook Turkije was weer een goed weekend. Er had in de eerste manche misschien iets meer aangezeten omdat ik kleine fouten maakte en wat te voorzichtig reed in het begin. Toen ik eenmaal in mijn ritme begon te komen, was mijn snelheid goed en kon ik het gat met de top tien dichten. Ook de tweede manche was heel degelijk, het grootste deel van de wedstrijd lag ik negende. Ik ben gewoon blij met mijn snelheid en het rijden op dit moment, ” besluit Strijbos.

Foto’s: JWR Yamaha/Conway MX

Uw reacties