Vlaanderen over zijn laatste MX2 wedstrijd

Vlaanderen over zijn laatste MX2 wedstrijd
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In China heeft Calvin Vlaanderen zijn laatste wedstrijd in het FIM wereldkampioenschap MX2 verreden. Hij neemt afscheid van deze klasse met een podiumplaats want achter Jorge Prado en Tom Vialle werd de Honda-rijder derde in het dag klassement.

“Deze GP verliep heel goed en het is geweldig om het seizoen goed te eindigen. Het was ook de laatste MX2-race van mijn carrière, om dan op het podium te staan is speciaal, ik zal het ook niet vergeten! Ik had een goede eerste manche met een goede start en reed lang als derde. Toen crashte Vialle waardoor ik een plekje op kon schuiven en bleef ik tot het einde de leider onder druk zetten. Mijn tweede manche begon ook goed maar in de eerste ronde maakte ik een foutje waardoor ik terugzakte naar de zevende plaats. Ik wist dat ik plaatsen goed moest maken om op het podium te komen! Ik vond een aantal goede lijnen en ondanks een paar spannende momenten wist ik mezelf terug naar voren te werken. Gelukkig heb ik het voor elkaar gekregen al had ik graag met de jongens vooraan in duel gegaan. Het was een geweldig weekend voor mij en voor het team en een mooie manier om het seizoen af te sluiten.” vertelt de 23-jarige crosser.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties