VLM: Brent Aerden en Jens Van Meer aan het feest

VLM:  Brent Aerden en Jens Van Meer aan het feest
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook de voorlaatste kampioenschapswedstrijd voor Beloften, Nieuwelingen 250 en 500A, Nieuwelingen Open B en zijspannen in Houtvenne leverde nieuwe kampioenen op.  In de gecombineerde 250/500 wedstrijden voerde Jens Van Meer alweer het hoge wood, Brent Aerden was dan weer de beste in de 250cc!

Net zoals de vorige weken traden de Inters 500 en 250cc rijders samen aan. Kwartliter VLM Inters kampioen Greg Smets was er vandaag echter niet bij. Smets maakte immers het mooie weer op het ONK in Lierop.


Zo lag de weg open voor nieuwe kanshebbers in de 250cc. Na zijn tuimelperte vorige week in Paal verraste Bram Schoepen vriend en vijand met een prima eerste reeks. De BeTeMo #70 startte net buiten de top vijf om vervolgens naar de vierde plaats algemeen door te stoten. Schoepen werd zo de eerste 250cc rijder voor kemphanen Kevin Schellens, Brent Aerden en Kristof Scheynen die alle drie op iets meer dan 2,5 seconden finishten!

Een tweede goede reeks zat er deze keer echter niet in voor Schoepen want hoewel Bram als een duivel uit een doosje naar de tweede plaats wipt, moet hij met een lekke band opgeven. Net voor de thuiswedstrijd van MC De Stroeckxvrienden in Ranst bewees Brent Aerden dat hij in topvorm zit. in reeks één remonteerde hij al van in laatste stelling naar 10de algemeen en derde in de MX2, sorry 250. Opnieuw moet Aerden in de herneming genoegen nemen met een mindere start. Deze keer breng zijn comeback ‘m tot de derde plaats algemeen en eerste 250 voor Schellens en Scheynen!

Na de inleidende schermutselingen, de kopstart van Jonas Salaets en Kevin van Geldorp die de meute vroeg op sleeptouw nam, stelde Jens ‘the boss’ Van Meer orde op zaken. Van Meer draaide constant de snelste rondetijden maar ook Steve Seronval werkte een puike reeks af. De KTM Racing Center rijder werd netjes tweede voor Steven De Beuckelaer die goed was teruggekomen nadat hij in de subtop was gestart.

Wie al een saaie herhaling voorzag voor de tweede reeks moest zijn mening spoedig herzien. Steve Seronval (foto onder) was zonder Van Meer in de buur bevrijd en leek af te stevenen op de reekszege! Diezelfde Van Meer was moeizaam door de drukke eerste bocht gesparteld, kon nog net een val vermijden en moest dan aan een fameuze inhaalrace beginnen. In het laatste kwart van de race is Jens fysiek duidelijk sterker en zo sluit hij zijn terugkeer van P27 winnend af! Seronval is ‘best of the rest’ op 8,3 seconden terwijl veteraan Kristof Salaets nu derde werd. Samen met een vierde plaats in de opener is dat goed voor een welverdiend podium ten koste van Steven De Beuckelaer (3-5)

Volgende week zijn we te gast in Broechem (Ranst) voor de organisatie van MX De Stroeckxvrienden.

Alles resultaten hier

Inters 250/500 race 1
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3. Steven De Beuckelaer, 4. Bram Schoepen, 5. Kristof Salaets, 6. Kenny Janssens, 7. Martijn Vermijl, 8. Kevin Schellens, 9. Kenzo Buys, 10. Brent Aerden

Inters 250/500 race 2
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3. Brent Aerden, 4. Kristof Salaets, 5. Kevin Schellens,6. Kristof Scheynen, 7. Enzo Aerden, 8. Bram Valckx, 9. Steven De Beuckelaer, 10. Sven Wouters

Eindstand Inters 500
1. Jens Van Meer 50, 2. Steve Seronval 44, 3. Kristof Salaets 38, 4. Steven De Beuckelaer 36, 5. Sven Wouters 28, 6. Martijn Vermijl 26, 7. Kenny Janssens 26, 8. Rob Konings 22, 9. Jens Carlier 22 , 10. Bram Valckx 21

Eindstand Inters 250
1. Brent Aerden 45, 2. Kevin Schellens 44, 3. Kristof Scheynen 38, 4. Bram Schoepen 37, 5. Enzo Aerden 34, 6. Arno Van Mieghem 31, 7. Bart Janssens 29, 8. Wannes Vandevoorde 26, 9. Jimmy Vandeputte 26, 10. Marco Briers 11

Archieffoto’s: Dieter Jans, Rendel Baetens photography

 

Uw reacties