Geen Grand Prix meer voor Tommy Searle!

Geen Grand Prix meer voor Tommy Searle!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Gisteren maakte Tommy Searle bekend in 2020 niet meer actief te zijn op Kawasaki. Nu volgt het nieuws van de Brit dat hij ook geen deel meer uitmaakt van het FIM wereldkampioenschap MXGP. De 30-jarige crosser zal zich richten op wedstrijden in zijn eigen land maar in welke kleuren is momenteel nog onduidelijk.

In 2005 maakte Searle zijn GP-debuut op het circuit van Matchams Park en hij wist zich direct beide manches in de punten te rijden. Na twee seizoenen met het Molson Kawasaki Team maakte hij in 2007 de overstap naar KTM om in 2008 de vice-titel te pakken in het FIM wereldkampioenschap MX2. Vervolgens vertrok hij ook voor KTM naar de USA maar de echte doorbraak kwam er niet. In 2011 keert ‘Tommy Gun’ terug naar Europa om voor Team CLS te proberen de MX2-wereldtitel te pakken. In het eerste jaar werd Searle derde achter Ken Roczen en Jeffrey Herlings. Een seizoen later werd Searle tweede achter Herlings! Vanaf 2013 is Searle actief in de MXGP maar zijn grootste successen komt uit de MX2. Daarin won hij 13 Grand Prix en stond hij 47 keer op het podium! De laatste keer dateert van 23 september 2012 toen hij de Duitse GP in Teutschenthal zegevierde.
Dit jaar won Searle het Maxxis British Championship MX1, een titel die hij in 2016 ook wist te veroveren met MonsterEnergy-Dixon Racing Team. Op kort termijn is er meer nieuws maar Searle zijn de dit jaar gewonnen titel dus gaan verdedigen in 2020!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Uw reacties