IMBA: Dodd Kampioen, Bielen wint in Kleinau

IMBA: Dodd Kampioen, Bielen wint in Kleinau
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

James Dodd (GBR) is in het Duitse Kleinau Europees Kampioen (IMBA) MX open geworden. Dodd verdedigde in de laatste wedstrijd een voorsprong van 119 punten op zijn landgenoot Andy Smart. In de eerste manche bleef hij met de vierde plaats Smart (5de) voor en wist zich al zeker van de titel. De strijd om de tweede plaats in het eindklassement ging tussen Smart, Nicolaj Damsgaard (Den), en Ashley Thomas (GBR). Op enige afstand stond Stijn Verstrepen. Echter de Belg had de wedstrijd in Meijel al gemist vanwege een blessure en moest ook nu verstek laten gaan. Met een vijfde, negende en zesde plaats in de manches verzamelde Smart genoeg punten om als tweede te eindigen in het eindklassement. De volgende vraag was: Konden de Britten dan evenals vorig jaar zorgen voor een geheel Brits podium? Ondanks de rugdekking van Smart en Dodd slaagde Thomas niet in zijn missie. Damsgaard wist dit te voorkomen met een tiende, zesde en negende plaats in de manches. Ondanks het missen van twee wedstrijden is Glenn Bielen de beste Belg in de eindstand met een vijfde plaats. Jacky Tausch miste zelfs drie wedstrijden maar wist met een achtste plaats nog als beste Nederlander te eindigen.

In het dagklassement ging de zege met drie mancheoverwinningen naar de Bielen. Hij bleef hiermee de Duitser Pascal Proenen voor die in alle drie de manches als tweede over de finishlijn kwam. De Duitser Robin Goldammer mocht met een derde, vierde en derde plaats in de manches eveneens het erepodium beklimmen. Tausch was ook in het dagklassement de beste Nederlander met een vierde plaats.

Eerste manche IMBA MX open Kleinhau:
1. Bielen (Bel), 2. Proenen (Dui), 3. Goldammer (Dui), 4. Dodd (GBR), 5. Smart (GBR), 6. Thomas (GBR), 7. Morand (Zwi) 8. Tausch (Ned), 9. Löb (Dui), 10. Damsgaard (Den).

Tweede manche IMBA MX open Kleinhau:
1. Bielen (Bel), 2. Proenen (Dui), 3. Tausch (Ned), 4. Goldammer (Dui), 5. Thomas (GBR), 6. Damsgaard (Den), 7. Dodd (GBR), 8. Löb (Dui), 9. Smart (GBR), 10. Pölderl (Dui).

Derde manche IMBA MX open Kleinau:
1. Bielen (Bel), 2. Proenen (Dui), 3. Tausch (Ned), 4. Goldammer (Dui), 5. Thomas (GBR), 6. Smart (GBR), 7. Dodd (GBR). 8. Löb (Dui), 9. Damsgaard (Den), 10. Pölderl (Dui)

Dagklassement IMBA MX open Kleinau:
1. Bielen (Bel) 180, 2. Proenen (Dui) 162, 3. Goldammer (Dui) 144, 4. Tausch (Ned) 139, 5. Thomas (GBR) 133, 6. Dodd (GBR) 129, 7. Smart (GBR) 125, 8. Löb (Dui) 115, 9. Damsgaard (Den) 115, 10. Pölderl (Dui) 103.

Eindstand IMBA MX open 2019:
1. Dodd (GBR) 909, 2. Smart (GBR) 786, 3. Damsgaard (Den) 754, 4. Thomas (GBR) 728, 5. Bielen (Bel) 607, 6. Proenen (Dui) 579, 7. Verstrepen (Bel) 563, 8. Tausch (Ned) 464, 9. Orris Nielsen (Den) 464, 10. Thijssen (Ned) 434.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: JSR Racing

Uw reacties