Ken Roczen wint Red Bull Straight Rhythm!

Ken Roczen wint Red Bull Straight Rhythm!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Red Bull’s eindeseizoensfeestje moest het weliswaar stellen zonder Marvin Musquin en Brian Moreau maar in supersterren Ken Roczen en Cooper Webb traden wel twee actuele SX toppers aan, naast een resem ‘special guests’ zoals Ryan Villopoto, Josh Hansen, Ronnie Mac en Travis Pastrana. De overwinningen gingen in Pomona naar Ken Roczen (250), Joey Crown (125cc) en Tyler Bowers (500cc).

Na een erg geslaagde herlancering in 2018 ging de zesde editie van Red Bull Straight Rhythm verder de tweetakt toer op. Een karrenvracht aan speciale ‘retro builds’ en kledij was echter niet de enige troef. Het magische decor met zijn rollers, whoops, dubbels, trippels en andere “ritmische waanzin” leverde ook nu weer volop spektakel!
Eerste verrassing van de avond: de uitschakeling van Ryan Villopoto door de vrij onbekende Parker Mashburn. Twee opeenvolgende (nipte) zeges gaven Mashburn het voordeel waar RV maar al te zeer van baalde! Vorig jaar haalde Villopoto de halve finale nog.

Alleskunner (MX/SX/enduro) Ryan Sipes moest diep gaan om KTM testrijder Ryan Morais af te houden. Maar Sipes ging uiteindelijk wel door naar de tweede ronde. Daar trof hij helaas Roczen! De kwaliteiten van Cooper Webb kwamen op de halve mijl van de Red Bull Straight Rhtyhm perfect tot hun recht. De verbazing was dan ook groot toen TLD/KTM rijder Pierce Webb wipte.

Whoops for breakfast

Cole Seely Vs. Josh Hansen was vooral op papier een interessante confrontatie want uiteindelijk ging Hansen vlot door. Diezelfde Hansen maakte het Roczen knap lastig! K-Roc leek telkens op het wasbord nog een tandje bij te steken. Dat beide kemphanen onder de 42 seconden doken, zei veel over het niveau van deze semi, die zeker een finale waardig was.

In zijn eerste race voor KTM veegde Brandon Hartraft de vloer aan met Adam Enticknap. De TLD-KTM aanwinst uit New Jersey was eerder op de dag al de rapste tijdens de kwalificaties. Hartranft zou niet alleen doorstoten tot de halve finale hij schopte het zelfs tot de finale. Wat de Hartranft ook probeerde Roczen bleef onbedreigd en had aan twee runs genoeg om Shane McElrath op te volgen. Meteen de eerste Honda zege ooit in Red Bull Straight Rhythm. Jeremy McGrath zag dat het goed was!


Hulk Dirtchopper Vs. RMzilla

Twee bereidwilligen waren (gek genoeg) gevonden om de Straight Rhythm aan te vallen op een pk-brakend 500cc monster. Travis Pastrana backflippend naar de zege in zijn eerste run tegen Tyler Bowers was weer één van de grote sterren van deze Red Bull Straight Rhythm editie. Zeker op de whoops liet de Nitro Circus directeur zien dat hij voor niemand hoeft onder te doen. Ook al was het nipt uiteindelijk moest Travis wel de duimen leggen voor Bowers en zijn monsterlijke 1992 KX500!

De 16-jarige Max Vohland, zoon van ex-GP rijder Tallon Vohland gaf weliswaar zijn visitekaartje af maar ging ook hard tegen de groot. AJ Catanzaro, vorig jaar in James Stewart uitrusting, ontpopte zich weer tot de smaakmaker in de 125cc categorie. Zoals we dat ondertussen van ‘the Cat’ gewend zijn, ging hij er helemaal voor met een spectaculaire superman-save-maanschieter tot gevolg.

De ervaren Michael Leib deed genoeg om de finale te halen maar was geen maat voor Joey Crown. De ex-Traders Racing Club MX rijder uit Michigan had in de namiddag de snelste tijd neergezet en bevestigde met glans in de finale.

250cc KLASSE
1. Ken Roczen (Honda)
2. Brandon Hartranft (KTM)
3. Josh Hansen (Honda)

125cc KLASSE
1. Joey Crown (KTM)
2. Michael Leib (Honda)
3. AJ Catanzaro (KTM)

Foto’s: Christian Pondella & Garth Milan/Red Bull Content Pool

Uw reacties