X

Ongeziene begeleiding voor motorcross rijders op elk niveau!

Na een succesvolle stage als fysieke begeleider bij het KTM DIGA Junior Racing team besloot Yente Dourte om zijn diensten als trainer/coach aan te bieden aan het grote publiek onder de naam van X Performance. Er was duidelijk een vraag naar een gediplomeerd trainer/coach die zowel thuis was in de motorcross wereld als in de wetenschappelijke trainer wereld. Zowel op internationaal als op nationaal niveau kreeg hij de kans om atleten te begeleiden. Samen met zijn atleten heeft hij een mooi seizoen achter de rug met tal van ereplaatsen, overwinningen en titels. Om de begeleiding van zijn huidige en nieuwe atleten nog professioneler te laten verlopen heeft hij besloten om de handen in elkaar te slaan met het multi-disciplinaire team van Pulso-Preventielab. 

Pulso-Preventielab is een sportlabo/centrum waar zowel professionele atleten als liefhebbers terecht kunnen voor een begeleiding op maat. Met een team bestaande uit een sportkinesist, -diëtist, -psycholoog en performance coaches staat Pulso steeds paraat om een ongeziene begeleiding te voorzien. Het afnemen van inspanningstesten (zelfs op verplaatsing), krachttrainingen op maat, fysieke begeleiding van zowel individuen als teams maken allemaal deel uit van het brede aanbod dat Pulso kan aanbieden. Dit is vaak de sleutel tot succes voor verschillende atleten. In het wielrennen en triatlon werkt Pulso reeds samen met tal van grote wielerploegen en clubs zoals Gaverzicht-Okay, EFC-L&R Vuylsteke en de Izegemse Triatlonclub. 

Pulso-Preventielab – Achieve more through sport

Vanaf 1 Oktober 2019 zal de samenwerking van start gaan, met deze samenwerking wil Yente zijn kennis uitbreiden waardoor het begeleiden van motorcross atleten nog professioneler kan verlopen. Naast zijn werk als performance coach bij Pulso zal hij nog actief blijven als motorcross coach en sportverzorger. Dankzij deze samenwerking zal Pulso het eerste sportcentrum zijn die motorcross atleten zowel op vlak van krachttraining als op fysiek en mentaal vlak kan begeleiden.

Voor meer informatie of een vrijblijvende kennismakingsgesprek kan u steeds contact opnemen met Pulso of Yente Dourte.
Site: https://pulso-preventielab.be
Mail: yente.dourte@pulso-preventielab.be

Analyses van testresultaten

Gerichte kracht- en stabilisatie oefeningen onder toezicht

Een duidelijke uitleg over het ‘why’ en ‘how’ van verschillende oefeningen