X

Protempo Cup en NK titel voor Mulders/Van de Wiel

Frank Mulders/Aivar van de Wiel hebben in Meijel de eindzege behaald in zowel de Protempo Cup en als het MON 24 MX NK zijspan inters. Het duo kwam in beide klassementen met een kleine voorsprong naar circuit de Vossenberg en met twee maal een tweede plaats in de manches hielden zij de directe concurrenten Maurice Greup/Ronnie Meulenbroek en Stephan Weijers/Siebe van der Putten achter zich. De wedstrijd werd gewonnen door Julian Veldman/Ondej Cermak die van de gelegenheid gebruik maakten om alvast wat meer aan elkaar te wennen. In de klasse nationalen ging de titel naar Marcel van Wanrooij/Brian van Wanrooij. Met een tweede en derde plaats in het dag klassement van de nationalen behielden zij een marge van 26 punten op Nick de Schepper/Daniel van de Kerkhof om zich te mogen laten huldigen als kampioen.

Eerste manche
In een chaotische eerste ronde was de kopstart voor Larris Hendrickx/ Moreno Hoesen voor Mulders/van de Wiel, van Dijk/van der Putten en Weijers/van der Putten. Achter in vond al snel een opstopping plaats en even verderop reed Mulders/van de Wiel zich vast. Weijers/van der Putten werd hiervan het slachtoffer en reden achterop Mulders van de Wiel en vielen ook ver terug. Bij de eerste doorkomst was het Hendrickx/Hoesen aan de leiding voor van Dijk/van der Putten, van Berlo/Looijen, Greup/Meulenbroek en van Ravenstein/van Zwam. Greup/Meulenbroek schoven in de tweede ronde naar de derde plaats ten koste van Van Berlo/Looijen en het was Veldman/Cermak die nu als vijfde doorkwamen. Van Berlo/Looijen zagen ook al snel Veldman/Cermak aan zich voorbij gaan en die werden in hun opmars al snel gevolgd door Mulders/van de Wiel. Veldman/Cermak gingen ook snel voorbij aan Van Dijk/Van der Putten om één ronde later de leiding over te nemen van Hendrickx/Hoesen, die hiermee ook aan een terugval begonnen die hun op een zesde plaats in de manche bracht. Mulders/Van de Wiel volgde al snel en namen de tweede plaats over. Veldman/Cermak hadden het gat echter al geslagen en reden naar de manchezege toe voor Mulders/Van de Wiel. Van Dijk/van der Putten kwamen als derde over de finishlijn. Weijers van der Putten wisten nog terug te rijden tot de vierde plaats en Greup/Meulenbroek sloten de manche als vijfde af.

Tweede manche
In het gedrang in de eerste bocht waren het onder andere Van Dijk/Van der Putten en Rene Stalman/Joep van Leuken die achterstand op liepen. Het was van Berlo/Looijen die nu als snelste weg waren voor Veldman/Cermak, Mulder/van de Wiel, Weijers/Van der Putten en Hendrickx/Hoesen. van Berlo/Looien moesten al snel enkele posities prijs geven en die kwamen dan ook snel op een vijfde plaats te liggen. Aan de overige posities vooraan veranderde niets. Veldman/Cermak pakten een voorsprong op Mulders/van de Wiel en die hadden weer een voorsprong op Weijers/van de Wiel. Ver daar achter was het Hendrickx/Hoesen die van Berlo/Looijen van zich af leek te houden. Echter twee ronden voor het einde ging het mis voor Hendrickx/Hoesen. Na een op het oog zware crash mochten zij van geluk spreken en liepen zelfstandig van de baan. Veldman/Cermak won opnieuw de manche voor Mulders/van de Wiel. Weijers/Van der putten kwamen nu als derde over de finishlijn voor Van Berlo/Looijen. Van Dijk/van der Putten sloten hun inhaalslag af op de vijfde plaats in de manche

Uitslag eerste manche Protempo Cup Meijel:
1. Veldman/Cermak, 2. Mulders/van de Wiel, 3. van Dijk/van der Putten, 4. Weijers/van der Putten, 5. Greup/Meulenbroek, 6. Hendrickx/Hoesen, 7. van Ravenstein/van Zwam, 8. van Berlo/Looijen, 9. Stalman/van Leuken, 10. Vos/Susebeek.

Uitslag tweede manche Protempo Cup Meijel:
1. Veldman/Cermak, 2. Mulders/van de Wiel, 3. Weijers/van der Putten, 4. van Berlo/Looijen, 5. van Dijk/van der Putten, 6. Greup/Meulenbroek, 7. de Schepper/van de Kerkhof, 8. Stalman/Leuken,
9. Vos/Susebeek, 10. van Ravenstein/van Zwam.

Dagklassement zijspan inters:
1. Veldman/Cemak 120, 2. Mulders/van de Wiel 108, 3. Weijers/van der Putten 97, 4. van Dijk/van der Putten 95, 5. Greup/Meulenbroek 88, 6. van Berlo/Looijen 86, 7. Stalman/van Leuken 78, 8. van Ravenstein/van Zwam 78, 9. Vos/Susebeek 74, 10. Hendrickx/Hoesen 74.

Dagklassement zijspan nationalen:
1. de Schepper/van de Kerkhof 120, 2. Reipen/Di Giorgi 104, 3. van Wanrooij/van Wanrooij 104, 4. van Loosbroek/van Loosbroek 90, 5. Lenaerts/Lenaerts 86, 6. van den Heuij/van den Heuij 47, 7. Op ‘t Veld/Wesselink 45.

Eindstand Protempo Cup 2019:
1. Mulders/van de Wiel 948, 2. Greup/Meulenbroek 905, 3. Weijers/van der Putten 894, 4. van Ravenstein/van Zwam 783, 5. van Dijk/van der Putten 731, 6. van Wanrooij/van Wanrooij 708, 7. de Schepper/van de Kerkhof 696, 8. Lenaerts/Lenaerts 600, 9. Boeijen/Bloemers 572.

Eindstand 24MX zijspan inters:
1. Mulders/van de Wiel 948, 2. Greup/Meulenbroek 916, 3. Weijers/van der Putten 849, 4. van Ravenstein/van Zwam 814, 5. van Dijk/van der Putten 733, 6. Boeijen/Bloemers 646 7. Stijnen/van Dijk 562, 8. van Berlo/Looijen 400, 9. Stalman/van Leuken 250, 10. Broens/Maas 174.

Eindstand 24MX zijspan nationalen 2019:
1. van Wanrooij/van Wanrooij 968, 2. de Schepper/van de Kerkhof 942, 3. Lenaerts/Lenaerts 852, 4. Senders/Senders 639, 5. van Loosbroek/van Loosbroek 605, 6. Grondman/Grondman 350, 7. Reipen/Di Giorgi 104, 8. Cornelis/Meeus 100, 9. van den Heuij/van den Heuij 90

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics