Video: Crosskampioen reed eerder op motor dan op fiets

Video: Crosskampioen reed eerder op motor dan op fiets
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Deff Gijsen uit Sittard is drie of vier keer per week op een crossbaan te vinden. Hij reist, samen met zijn vader, stad en land af om zijn hobby uit te oefenen. De negenjarige motorcrosser werd begin september Nederlands kampioen op zijn crossmotor (MON 65 cc). En nu rijdt hij op een snellere, zwaardere motor (85cc), want stilstaan is achteruitgaan.

Idool
“Jeffrey Herlings is mijn grote idool. Hij is wereldkampioen,” zegt Deff. Zijn vader Mark, die zelf ook crosser is, vindt het prachtig. “Deff moet het hebben van zijn techniek, hij zit goed op de motor. Ik kan hem niet veel meer leren.”

Nederlandse titel
Deff wil de komende maanden wennen aan zijn nieuwe snellere motor. Die weegt zo’n vijftien kilo meer dan de machine waar hij de Nederlandse titel op pakte. Pas volgend kalenderjaar gaat hij weer wedstrijden rijden.

Wereldkampioen
Deff rijdt met nummer 19. Want hij is op 19 oktober jarig en hij woont op huisnummer 19. Of hij ooit wereldkampioen wordt is afwachten. “Dat is maar voor een enkeling weggelegd. Als Deff veertien of vijftien jaar is, dan weten we of de wereldtitel een mogelijkheid is”, zegt vader Mark. Tot die tijd brengen Deff en zijn vader vooral veel tijd door samen, op de crossbaan.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Mark Gijsen
Video: L1

Uw reacties