Breece verrast Bowers in de slotfase!

Breece verrast Bowers in de slotfase!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste avond van de ADAC SX Cup in Chemnitz is gewonnen door Ryan Breece De Meyer Yamaha-rijder wist in de slotfase zijn landgenoot Tyler Bowers van de eerste plaats te verdringen. De Kawasaki-rijder ging daarbij onderuit en toonde zich na de finale een slechte verliezer. In de Chemnitz Arena werd Boris Maillard tweede voor landgenoot Charles Lefrancios. In de SX2 won de Amerikaan Robbie Wageman voor landgenoten Kevin Moranz en Dare Demartile. De enige Laaglander in de finale, Jeroen Bussink, werd keurig tiende! De wedstrijd van Paul Haberland verliep niet goed, de leider in de tussenstand wist zich niet voor de finale te plaatsen. Hetzelfde overkwam Hakon Frederikson, de Noor die de eerste avond in Stuttgart had gewonnen moet de finale vanaf de zijkant bekijken!

In de finale over 20 ronden neemt Bowers de beste start voor Maillard en Breece. De eerste vijf ronden weet Maillard zijn positie vast te houden maar dan weet Breece toe te slaan. De Amerikaan probeert de aansluiting te vinden bij de leider maar hij lijkt daarin niet te gaan slagen. Die ronden voor het einde gaat het tempo van Bowers omlaag en de leider in de tussenstand komt erbij Vervolgens gaat hij de eerste de beste mogelijkheid in de aanval en met succes. Bowers laat de deur open staan en verliest niet alleen de leiding maar gaat ook onderuit. Hierdoor zakt hij terug naar de achtste plaats! Maillard kan de tweede plaats terug pakken en vast houden tot aan de finish. Lefrancios wordt derde ondanks het feit dat hij zich via de laatste kans heeft moeten plaatsen!

Uitslagen ADAC SX Cup #3; Chemnitz, Duitsland:
Zaterdag
SX1
1. Ryan Breece (USA, YAM), 20 Runden
2. Boris Maillard (FRA, SUZ), +7.758
3. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), +12.096
4. Mike Alessi (USA, HON), +17.711
5. Matt Goerke (USA, KAW), +26.013
6. Justin Starling (USA, SUZ), +36.213
7. Dominique Thury (GER, HUS), +1 Rnd.
8. Tyler Bowers (USA, KAW), +1 Rnd.
9. Hugo Basaula (POR, KAW), +1 Rnd.
10. Nick Schmidt (USA, SUZ), +1 Rnd.
11. Carlen Gardner (USA, HON), +6 Rnd.
12. Julien Lebeau (FRA, KAW), +12 Rnd.

SX2
1. Robbie Wageman (USA, YAM), 15 Runden
2. Kevin Moranz (USA, SUZ), +14.934
3. Dare Demartile (USA, HON), +22.386
4. Dylan Woodcock (GBR, KAW), +25.437
5. Lance Kobusch (USA, KAW), +30.074
6. Clement Briatte (FRA, KAW), +37.034
7. Jimmy Clochet (FRA, KAW), +40.851
8. Jayce Pennington (USA, KTM), +1 Rnd.
9. Carl Ostermann (GER, HUS), +1 Rnd.
10. Jeroen Bussink (NED, HUS), +1 Rnd.
11. Lucas Ankjaer (DEN, HON), +12 Rnd.
12. Gabriel Chetnicki (POL, SUZ), +12 Rnd.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Facebook

Uw reacties