Charles Lefrancios wint de eerste avond in Stuttgart.

Charles Lefrancios wint de eerste avond in Stuttgart.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste avond van de ADAC Supercross in Stuttgart is gewonnen door Charles Lefrancios. De 29-jarige Suzuki-rijder wist de finale te winnen voor de Amerikanen Ryan Breece en Mike Alessi! In de SX2 ging de overwinning naar Hakon Frederiksen. De enige Laaglander die zich in de Hans-Martin Schleyer Halle wist te plaatsen was Jeroen Bussink!

SX1
Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de finale over 20 ronden neemt Lefrancios direct de leiding voor Justin Starling en Boris Maillard. Beide worden echter snel gepasseerd door Alessi die gaat proberen de leiding in handen te krijgen. Dat gebeurd echter niet en de 31-jarige Alessi krijgt het aan de stok met Breece. De Meyer Yamaha-rijder is sneller maar hij heeft veel tijd nodig om zijn landgenoot te passeren. In de slotfase lukt het de 24-jarige Breece om de tweede plaats over te nemen maar de leider is dan uit beeld verdwenen. Breece wordt tweede voor Alessi, Tyler Bowers en Justin Starling die vorige week nog in Zuidbroek de overall op zijn naam wist te schrijven.

SX2
In de finale heeft Prol Ormeno Xurxo mar de Spanjaard krijgt in de eerste bocht een forse beuk van Frederiksen. Clément Briatte neemt de leiding maar de 17-jarige Frederiksen neemt snel de beste positie over. Paul Haberland volgt en de eerste vijf ronden kan de Duitser de leider onder druk houden. Daarna neemt de Becker Racing-rijder afstand en de Noor wint de finale voor Haberland en Xurxo die nog terug komt naar de derde plaats! De Amerikaan Dare Demartile komt als vierde over de finish voor Briatte. Bussink wist zich direct via de heat-race in de finale te rijden en daarin werd hij keurig achtste!

Uitslagen ADAC SX Cup #1; Stuttgart, Duitsland:
SX1
1. Charles Lefrancois (FRA, SUZ), 20 Runden
2. Ryan Breece (USA , YAM), +5.878
3. Mike Alessi (USA , HON), +8.797
4. Tyler Bowers (USA , KAW), +12.655
5. Justin Starling (USA , SUZ), +16.633
6. Carlen Gardener (USA , HON), +19.195
7. Boris Maillard (FRA, SUZ), +21.474
8. Filip Neugebauer (CZE, KAW), +24.053
9. Jason Clermont (FRA, KAW), +26.928
10. Jack Brunell (GBR, KTM), +30.758
11. Cheyenne Harmon (USA , SUZ), +1 Rnd.
12. Ronnie Stewart (USA , HUS), +1 Rnd.

SX2
1. Hakon Frederiksen (NOR, YAM), 15 Runden
2. Paul Haberland (GER, HON), +5.191
3. Prol Ormeno Xurxo (ESP, HUS), +10.219
4. Dare Demartile (USA , HON), +15.596
5. Clément Briatte (FRA, KAW), +19.003
6. Lance Kobusch (USA , KAW), +24.326
7. Kevin Moranz (USA , SUZ), +39.763
8. Jeroen Bussink (NED, HUS), +1 Rnd.
9. Andrea Bonifacio (ITA, SUZ), +1 Rnd.
10. Jimmy Clochet (FRA, KAW), +3 Rnd.
11. Dylan Woodcock (GBR, KAW), +11 Rnd.
12. Deegan Von Lossberg (USA , YAM), +14 Rnd.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #BartAmsink

Uw reacties