BK 65cc: Jeremy De Kerpel eindelijk bevestigd als kampioen!

BK 65cc: Jeremy De Kerpel eindelijk bevestigd als kampioen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Over de zin of onzin om buitenlandse rijders toe te laten tot en punten te scoren in een nationaal (jeugd)kampioenschap kan je zeker een boom opzetten. Denk maar aan de regels van de Franse federatie. Uitzonderlijk is het dus allerminst. De opschudding over de eindstand in het BK 65cc was daarentegen wel uitzonderlijk. Eén ding staat echter als een paal boven water: Jeremy De Kerpel werd bevestigd als kampioen.

Eerder berichtten we al over de teleurstelling van Youth Pro MX rijder Dean Gregoire. Tijdens de vergadering van de BMB werkgroep motorcross viel vorige week immers eindelijk het verdict. De jonge Jeremy De Kerpel uit Buggenhout zag zijn mooie seizoen alsnog bekroond met de titel. Voor ‘Jerre 78’ een hele opluchting.

Dat De Kerpel niets te maken heeft met de reglementaire heisa spreekt voor zich. En je zou bijna vergeten dat Jeremy gewoon een dijk van een seizoen reed! De 10-jarige KTM rijder reed op de kleine wielen naar de titel bij MC Lille en zag zijn vierde competitiejaar bekroond met een deelname aan de de Coupe de l’Avenir.

Jeremy De Kerpel: “Als je goed rijdt of wint, is het natuurlijk extra plezant. Zeker omdat motorcross bij ons echt in de familie zit. Mijn opa, neven en nonkels hebben ook allemaal zelf gereden of ze crossen nu nog! Wat er zo cool is aan motorcross? De snelheid natuurlijk! En springen, maar ook het gevoel dat je krijgt als je een bepaald stuk van het circuit heel goed neemt. Zoals een bocht waar je mooi de snelheid aanhoudt en waar je uitkomt zoals het moet.”

We horen het graag. Onthoud dus zijn naam, we gaan Jeremy ook volgend jaar zeker volgen!

Foto’s: Gino Maes, fam. De Kerpel

Uw reacties