Lettenbichler pakt WESS titel in eigen land!

Lettenbichler pakt WESS titel in eigen land!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hard Enduro ‘wonderkind’ Manuel Lettenbichler reed vandaag in stijl naar zijn eerste WESS (World Enduro Super Series) titel. De Duitser moest gewoon de GetzenRodeo uitrijden om rivaal Jonny Walker van de titel te houden maar ‘Letti’ deed zoveel meer dan dat. De Red Bull Romaniacs winnaar zette de concurrentie vandaag op een ronde! Alfredo Gomez legde in laatste instantie beslag op de tweede plaats ten koste van Walker.

De 21-jarige Lettenbichler gold al veel langer als the coming man van de hard enduro. De zoon van Andreas schopte het als 16-jarige tot jongste finisher ooit van de wereldberoemde Erzberg Rodeo. Een grote zege ontbrak echter nog op zijn palmares. De Red Bull KTM rijder was dit seizoen niet alleen de meest regelmatige. Met een tweede plaats na Maestro Jarvis in de Erzbergo Rodeo verpersoonlijkt hij de wissel van de wacht. En 10 jaar na de zege van Andreas Lettenbichler in de Red Bull Romaniacs kreeg ‘Letti’ eindelijk zijn grote zege te pakken.

De verliezer van de dag was Jonny Walker. In de laatste ronde zag de Brit de tweede plaats in de eindstand nog door zijn handen glippen. Voor Gomez was het een mooie comeback na een problematisch 2018 seizoen. Gomez’ teamgenoot Billy Bolt kende zijn portie blessureleed in 2019 maar liet met een vierde plaats zien dat hij weer aan de oppervlakte komt. De verrassing van de dag was misschien wel de vrij onbekende Noor Ib Andersen. De GasGas rijder reed tussen veel bekende namen complexloos naar de top-10!

WESS 2019 Eindstand
1. Manuel Lettenbichler (DUI-Red Bull KTM), 2. Alfredo Gomez (SPA-Rockstar Energy Husqvarna), 3. Taddy Blazusiak (POL-Red Bull KTM), 4. Billy Bolt (GBR-Rockstar Energy Husqvarna), 5. Pol Tarres (SPA-Husqvarna), 6. Jonny Walker (GBR-Red Bull KTM), 7. Graham Jarvis (GBR-Rockstar Energy Husqvarna), 8. Mario Roman (SPA-Sherco), 9. Eddie Karlsson (SWE-Sherco), 10. Ib Andersen (NOR-GasGas)

WESS 2019 Eindstand
1. Manuel Lettenbichler (DUI-Red Bull KTM) 6110, 2. Alfredo Gomez (SPA-Rockstar Energy Husqvarna) 4884, 3. Jonny Walker (GBR-Red Bull KTM), 4. Taddy Blazusiak (POL-Red Bull KTM) 4620, 5. Graham Jarvis (GBR-Rockstar Energy Husqvarna) 4450, 6. Josep Garcia (SPA-Red Bull KTM) 4165, 7. Nathan Watson (GBR-Red Bull KTM) 4136, 8. Mario Roman (SPA-Sherco), 9. Billy Bolt (GBR-Rockstar Energy Husqvarna) 3415, 10. Pol Tarres (SPA-Husqvarna) 3130

Foto’s: Future7media

Uw reacties