Mathias Van Hoof: “Trots op onze prestaties!”

Mathias Van Hoof: “Trots op onze prestaties!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vooraf wist Mathias niet wat te verwachten van de ISDE in Portugal. Portimao zou per slot van rekening de eerste zesdaagse in de World Trophy worden voor de Beta rijder uit Herentals. Van Hoof verdedigde samen met Jerôme Martiny, Jeremy Herinne en Gauthier Lillo de Belgische kleuren in de World Trophy. Dankzij hun puike tiende plaats en een ongeziene vijfde stek in de Junior Trophy kan Team Belgium op een historisch resultaat terug kijken.

Ook voor Van Hoof werd de ISDE individueel een succes. Na zes dagen wedstrijd en meer dan 1600 km in totaal -goed voor meer dan 35u op de motor- pakte Mathias goud. Die gouden medaille krijgen alle deelnemers die binnen 10% van de totale verstreken tijd in hun klasse eindigen. Naast Van Hoof pakten ook de Juniors Antoine Magain en Erik Willems goud. Uiteindelijk kwam ‘Mathi’ als 52ste binnen in de ‘scratch’, het algemene klassement. Nochtans begon de week niet zo goed voor Van Hoof.


“De eerste twee dagen ging het niet geweldig. Ik had wat kleine probleempjes en het wilde nog niet echt vlotten. Deze ISDE was niet technisch te noemen en de vele snelle, crossproeven speelden niet meteen in mijn voordeel. Op woensdag kwam de kentering. Jammer dat ik daar in de voorlaatste special met een technisch probleem te maken kreeg. Daardoor verloor ik veel tijd. Maar ik reed die dag wel enkele keren in de op-40, dat gaf zeker vertrouwen,” legt Van Hoof uit. De bal ging dus toch aan het rollen en ook in het modderige en uitdagende slot van de week bleef de Denicol rijder regelmatig.

Als beloning voor de sterke collectieve prestaties mocht Team Belgium gisteren de Watling Trophy in ontvangst nemen. Dat is de wisselbeker die na afloop van de zesdaagse naar het meest verbeterde land gaat. “Samen die trofee winnen is echt super hé! Ik ben dan ook heel trots op onze prestaties en blij dat ik deel mag uit maken van zo’n geweldig team. Ook over mijn eigen week ben ik heel tevreden. Fysiek hield ik goed stand maar het is gewoon een zware wedstrijd met er verschillende omstandigheden wat het wel stresserend maakt.”


Het Belgische World Trophy Team moest het de laatste drie dagen zonder Jéromy Martiny stellen. De vliegende pompier had een zware liesblessure opgelopen en moest woensdag noodgedwongen de handdoek in de ring gooien. Dat het jongerenteam voor het eerst een dergelijke prestatie neerzet, laat echter het beste verhopen voor de toekomst. “Echt knap wat Antoine (Magain) en Erik (Willems) hebben laten zien in de ISDE. Chapeau voor wat Erik in Portugal heeft laten zien. Uiteindelijk komt hij nog maar pas kijken in de enduro.”

Met de International Six Days of Enduro zit het 2019 seizoen er ook helemaal op voor Van Hoof. Wat als een moeizaam jaar begon werd alsnog sterk afgesloten door de ex-BMX’er. “Bij deze wil ik ook iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen in Team Belgium. Zonder de vele vrijwilligers die meereisden, was het onmogelijk geweest om te doen wat we deze week hebben verwezenlijkt. Nu ik dit heb meegemaakt kan ik niet wachten om volgend jaar mee te rijden in de ISDE in Italië,” besluit Mathias. Volgend jaar vindt de zesdaagse van 31 augustus tot en met 5 september plaats in Noord-Italië.

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: Dario Agrati/Team Belgium (introfoto)

Uw reacties