Officieel: Brent Van Doninck in Britse dienst!

Officieel: Brent Van Doninck in Britse dienst!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna UK maakte pas bekend dat ze met  Brent Van Doninck een toptransfer beet hebben. Van Doninck zal in zijn rookie 450-seizoen voor ASA United Husqvarna aantreden op een Husqvarna FC450.

Van Doninck  heeft verschillende succesvolle seizoenen in het MX2 achter de rug. Daarin scoorde hij meerdere podia en 2017 sloot hij zijn beste GP seizoen af als 10de in de eindstand. Doordat Brent 23 is, moest hij in het WK promoveren naar de MXGP.

Uiteindelijk vond de voormalige Belgische MX2 kampioen onderdak bij ASA United Husqvarna. In 2020 staan naast het ACU Britse kampioenschap, de MX Nationals en enkele MXGP wildcards op zijn programma.

Lee Tolan, teameigenaar : “We waren op zoek naar een podiumkandidaat voor de MX1 ​​om het beste uit de performante Husqvarna FC450 te halen. In Brent hebben we onze man gevonden. Zijn CV op wereldniveau is ongelooflijk en ik was zo blij dat we hem konden contracteren. Dit is een geweldig resultaat voor ons team en onze sponsors.”

Brent Van Doninck: “Ik moest dit jaar overstappen naar de 450 vanwege de leeftijdsgrens. Daar voel ik me echter meer dan klaar voor. Ik ben een vrij grote rijder voor een 250 en ik heb al getraind met een 450. Eigenlijk kreeg ik direct het gevoel dat die grotere meer bij mij past! Het zal een spannende uitdaging zijn om in Engeland vooraan te rijden met ASA United Husqvarna, want in beide kampioenschappen waarin ik daar zal rijden is er veel talent. Ik kijk er ook naar uit mezelf te tonen in de MXGP omdat ik denk dat ik een goede snelheid heb. Bedankt aan Lee Tolan voor deze mooie kans.”

Foto: Husqvarna UK

Uw reacties