X

Valk en Kooij tekenen bij TBS Conversions-KTM

Eerder kondigde TBS conversions KTM de komst van Amber en Kevin Simons, Romain Delbrasinne en Afonso Gaidao aan. Vandaag raakte bekend dat ook de getalenteerde Cas Valk en Jarni Kooij voor het jonge Limburgse team kiezen.

Valk sloot zijn laatste jaar in de 85cc in schoonheid af. Zowel in de Dutch Masters of Motocross als in het ONK ging Cas met de titel aan de haal. Internationaal reed hij zich o.a. tijdens de Deense EMX85 voorronde in de kijker, de crosser uit Nijverdal won er voor landgenoot Ivano Van Erp.


Kempenaar Jarni Kooij werkte een wisselvallig overgangsseizoen af na enkele jaren blessureleed. In de jeugdrangen bewees Kooij echter zien dat hij tot de beste Belgen van zijn generatie hoort. Volgend jaar zien we Jarni opnieuw in actie in de EMX250. Cas Valk zal zijn debuut maken in de EMX125.

Naast de komst van Kooij en Valk bevestigt TBS Conversions het vertrouwen in Wannes Van De Voorde en Yoran Moens die dit seizoen al uit kwamen voor het team van de broers Steensels. Van de Voorde mikt vooral op de Dutch Masters of Motocross naast wedstrijden in eigen land. Net zoals voor Valk vormt de EMX125 de hoofdmoot voor Moens. Ook voor Yoran wordt het zijn eerste volledige seizoen op de 125cc. Naast de Europese wedstrijden concentreert de sympathieke piloot uit Kampenhout zich op de ADAC MX Junior Cup 125.

Teammanager Tom Steensels: “Met Jarni (Kooij) en Cas (Valk) is ons team voor volgend seizoen compleet. Ik denk dat we hiermee een heel toffe mix van rijders hebben. Zowel wat betreft het aantal rijders als onze kalender wordt het een erg druk jaar maar iedereen heeft er veel zin in. We kijken dan ook erg uit naar het nieuwe seizoen en we blijven de komende weken hard werken om alles zo goed mogelijk voor te bereiden.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: TBS Conversions KTM Racing Team