X

Do en Soubeyras winnen eerste avond in SX Amneville!

Dit weekend staan de voorlaatste en laatste manche van de SX Tour op het programma en dat in zowel de SX2 als de SX1 klasse. In de SX1 klasse weten we alreeds dat Cèdric Soubeyras dit jaar zichzelf tot SX Tour kampioen zal kronen. In de SX2 klasse zullen we dit pas morgen definitief weten nadat de laatste ronde van het kampioenschap is verreden, want daar zijn nog drie jongens in strijdt om die felbegeerde SX Tour titel!

Nu over naar wat er op vrijdagavond gebeurde in de “Le Galaxie d’Amnéville” Arena. Daar zette namelijk de kersvers, in Genève gekroonde SX1 SX Tour kampioen, Cedric Soubeyras de finale helemaal naar zijn hand. Van begin tot einde controleerde de Husqvarna piloot de wedstrijd, zodoende finishte hij voor Thomas Ramette en Fabien Izoird.

Le Galaxie d’Amnéville – Finale SX1 (Vrijdag)
1. SOUBEYRAS Cedric
2. RAMETTE Thomas
3. IZOIRD Fabien
4. ESCOFFIER Adrien
5. DERCOURT Nicolas
6. LEFRANCOIS Charles
7. DESPREY Maxime
8. PELLEGRINI Angelo
9. MACLER Ludovic
10. BALLANGER Kevin
11. BUSSOT Nil
12. CLERMONT Jason

In de SX2 klasse ging de overwinning naar Thomas Do. De Suzuki piloot verwees de op kop gestarte Yannis Irsuti na één ronde al terug naar een tweede plaats en zo zouden beide titelpretendent ook finishen. De derde hond in het spel, Calvin Fonvieille finishte als derde. Brian Hsu op zijn beurt kende een slechte start maar kon zich nog opwerken tot een vijfde plaats, dit achter Julien Roussaly. Met nog één finale te gaan is het verschil tussen leider Thomas Do en de derde man in het kampioenschap Calvin Fonvieille slechts zes punten. Alles zal dan ook morgenavond beslist worden.

Le Galaxie d’Amnéville – Finale SX2 (Vrijdag)
1. DO Thomas
2. IRSUTI Yannis
3. FONVIEILLE Calvin
4. ROUSSALY Julien
5. HSU Brian
6. IMBERT Lucas
7. BOURDON Anthony
8. LOZZI Pierre
9. MANZATO Hugo
10. REGNER Melvin
11. AUBIN Arnaud
12. JAMET Germain

Foto: Facebook SX Tour by MX July