X

Husqvarna’s Norden 901 toermotor gaat in productie!

Na de bijzonder succesvolle introductie van de NORDEN 901 Concept tijdens de EICMA laat Husqvarna Motorcycles  weten dat deze opwindende nieuwe tweecilinder binnenkort in productie gaat. Avontuurlijk, eigenzinnig en overgoten met een coole retrosaus. Deze Husky onderstreept de straatambities van de off-road pioniers.

De NORDEN 901, die tijdens het internationale motorfietssalon in Italië voor de eerste keer aan het publiek werd getoond, kon op heel wat belangstelling rekenen. Niet alleen van de honderdduizenden motorfans ter plaatse, maar ook van de motormedia. Onlangs werd beslist om de dynamische en veelzijdige langeafstandstoerder toe te voegen aan het Husqvarna Motorcycles gamma. De nieuwkomer zal de moderne motorrijder een perfecte combinatie van praktische toegankelijkheid en comfort bieden.






Husqvarna Motorcycles heeft de NORDEN 901 speciaal ontwikkeld voor de avontuurlijke toerrijder. Het is een dynamisch tweecilindermodel met geavanceerde ergonomie en hoge prestaties op basis van de jarenlange ervaring die de constructeur in rallyraids heeft opgedaan.

De NORDEN 901 biedt naast zijn moderne design ook nog eens uitstekende prestaties op straat en op het terrein. Het in dit segment ongeëvenaarde lage gewicht en dito vermogen werden verpakt in een flexibel en toegankelijk pakket, dat kritische motorrijders compromisloze mogelijkheden biedt om onbekende terreinen te verkennen. De nieuwkomer valt verder op door zijn bijzonder grote gebruiksvriendelijkheid tijdens het rijden en zijn exclusieve moderne uitrusting en is niet alleen geschikt voor verre ontdekkingsreizen, maar ook voor het dagelijkse woon-werkverkeer en alles wat daartussen ligt.

TECHNISCHE HIGHLIGHTS

=> Slanke en lichte toermachine voor avonturiers
• 889,5 cc grote paralleltwin die specifiek werd getuned voor avontuurlijk gebruik
=> Perfect evenwicht tussen offroadprestaties en toermogelijkheden
• 21″ voorwiel, 18″ achterwiel
=> Comfortabele ergonomie en vertrouwenwekkende wegligging
=> Hoogwaardige veringcomponenten van WP Suspension


Husqvarna Motorcycles zal meer informatie over de NORDEN 901 vrijgeven naarmate de marktintroductie nadert.

Foto’s: Husqvarna