HOT: Jorge Prado onder het mes na dijbeenbreuk!

HOT: Jorge Prado onder het mes na dijbeenbreuk!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

We schreven het gisteren al.Red Bull KTM Factory Racing rijder Jorge Prado kwam gisteren op training in Malagrotta ten val, daarbij brak hij zijn linker dijbeen. KTM liet middels een persbericht weten dat Jorge al werd geopereerd.

Na zijn herstellende operatie verblijft Prado nog in Italië. De tweevoudige MX2 wereldkampioen zou normaal gesproken in Matterley Basin zijn debuut in de MXGP maken. Prado was samen met teammaat Tony Cairoli aan het trainen toen hij net voor een sprong de controle verloor.


De Spanjaard werd onmiddellijk naar het European Hospital overgebracht, waar hij een correctieve ingreep onderging, uitgevoerd door Dr. Massimiliano Nannerini. De dokter bracht tijdens de operatie een schroef in het dijbeen aan. Als het herstel voorspoedig verloopt mag de 18-jarige Spanjaard over twee dagen de afdeling verlaten. Omdat het nog (veel) te vroeg is om nu al een precies hersteltraject uit te zetten, heeft KTM het voorlopig over “een zo vroeg mogelijk” MXGP debuut. Aangezien het dijbeen het grootste bot in het menselijke lichaam is, kijkt Prado sowieso tegen verschillende maanden revalidatie aan.

 

Claudio De Carli, Red Bull KTM Factory Racing teammanager: “Dit is slecht nieuws en we hebben medelijden met Jorge. Het ging goed en hij was nog maar twee ronden verwijderd van het einde van de trainingssessie. Het regende op Malagrotta en je moet een goede controle hebben over de motor om een van de grootste sprongen op het circuit te maken. Jorge kon de motor niet goed klemmen met zijn knieën en zijn voet gleed van de voetsteun. Dat gebeurde bij het aanvatten van de sprong waardoor hij boven op de jump crashte. Hij is gisteravond geopereerd door een fantastische arts die we kennen en vertrouwen en nu moeten we een paar dagen wachten om te zien of alles ok is voordat hij het ziekenhuis kan verlaten. Het is een tegenslag voor onze voorbereiding, maar het belangrijkste is dat Jorge goed geneest en dan kan weer kan focussen op zijn eerste seizoen in de MXGP-klasse.”

Foto’s: Ray Archer/shotbyBavo

 

Uw reacties