Justin Brayton weer de King of Geneve!

Justin Brayton weer de King of Geneve!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Palexpo heeft Justin Brayton zich voor de zesde keer verzekerd van de ‘King of Geneve’ titel. De Honda-rijder wist de tweede avond te winnen voor Justin Barcia en Martin Davalos. Daarmee wint Brayton (3-1) de overall voor Davalos (1-3) en Barcia (2-2). In de SX2-klasse ging de overwinning op de tweede avond ook naar Amerika dankzij Joey Crown.

SX1
Net als op de vrijdagavond neemt Davalos de beste start nu voor Brayton en Barcia, Vince Friese komt als vierde uit de start voor de Italiaan Angelo Pelegrini. Het veld lijkt uit elkaar te worden getrokken tot leider Davalos in de fout gaat. De Kawasaki-rijder komt ten val en ziet Brayton en Barcia passeren. De Ecuadoriaan wordt derde achter de Amerikanen en daarmee loopt hij de overall mis! In de beginfase van deze finale over 9 minuten en een ronde komt Malcolm Stewart in de problemen maar hij weet zich knap te herstellen. Het broertje van komt terug naar een geweldige vierde plaats voor Cedric Soubeyras. ‘Soubs‘ is de leider in de tussenstand, hij heeft 44 punten voorsprong op landgenoot Fabien Izoird.

SX2
Crown neemt de beste start in de MX2-finale voor Calvin Fonvieille en Julien Roussaly. Hsu volgt op de vierde plaats en hij weet Roussaly snel te passeren. In de eerste volledige ronde weet de Duitser de tweede plaats over te nemen om de aansluiting te vinden bij de leider. Heel lang weet de voormalig 85cc Wereldkampioen de leider onder druk te zetten maar in de laatste drie minuten van deze wedstrijd neemt Crown afstand. De Amerikaan wint ook de zaterdagavond en hij is de nieuwe Prince of Geneve! Hsu wordt tweede voor Hakon Fredriksen! De 17-jarige Noor weet Fonvieille en Roussaly achter zich te laten en daarmee maakt de Becker Racing-rijder het podium compleet. Fonvieille komt als vierde over de finish voor Yannis Irsuti. In de titelstrijd neemt de spanning verder toe want Thomas Do en Irsuti hebben nu beide 128 punten, Fonvieille volgt op slechts één punt!

De finale van de SX Tour is volgend weekend in Amneville!

SX Tour: Palexpo Genève, Zwitserland – Zaterdag:
SX1
1. Brayton Justin (USA, HON), 18 Runden
2. Barcia Justin (USA, YAM), +2.814
3. Davalos Martin (USA, KAW), +8.710
4. Stewart Malcom (USA, HON), +15.448
5. Soubeyras Cedric (FRA, HUS), +23.975
6. Friese Vince (USA, HON), +25.690
7. Tixier Jordi (FRA, KTM), +29.977
8. Izoird Fabien (FRA, KAW), +1 Rnd.
9. Alessi Mike (USA, HON), +1 Rnd.
10. Pellegrini Angelo (ITA, HON), +1 Rnd.
11. Lefrancois Charles (FRA, SUZ), +1 Rnd.
12. Ramette Thomas (FRA, SUZ), +1 Rnd.
13. Dercourt Nicolas (FRA, SUZ), +1 Rnd.
14. Desprey Maxime (FRA, YAM), +1 Rnd.
15. Enticknap Adam (USA, SUZ), +1 Rnd.
16. Escoffier Adrien (FRA, HON), +2 Rnd.
17. Macler Ludovic (FRA, HON), +2 Rnd.
18. Hill Justin (USA, HON), +3 Rnd.

SX2
1. Crown Joey (USA, KTM), 17 Runden
2. Hsu Brian (GER, KTM), +6.919
3. Fredriksen Hakon (NOR, YAM), +9.950
4. Fonvieille Calvin (FRA, KTM), +16.956
5. Irsuti Yannis (FRA, YAM), +22.005
6. Imbert Lucas (FRA, YAM), +23.598
7. Do Thomas (FRA, SUZ), +24.398
8. Auberson Kilian (SUI, KTM), +30.434
9. Roussaly Julien (FRA, HUS), +37.776
10. Manzato Hugo (FRA, HUS), +1 Rnd.
11. Bourdon Anthony (FRA, HON), +1 Rnd.
12. Jamet Germain (FRA, YAM), +1 Rnd.
13. Regner Melvin (FRA, KAW), +1 Rnd.
14. Camporese Lorenzo (ITA, KAW), +1 Rnd.
15. Ramella Xylian (SUI, KTM), +2 Rnd.
16. Gomes Sébastien (SUI, KTM), +3 Rnd.
17. Aubin Arnaud (FRA, SUZ), +4 Rnd.
18. Wright Dylan (CAN, HON), +7 Rnd.
19. Briatte Clement (FRA, KAW), +14 Rnd.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: MXJuly

Uw reacties