Daymond Martens start niet in de Enduropale du Touquet.

Daymond Martens start niet in de Enduropale du Touquet.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2017 kon hij de wedstrijd nog winnen en vorig jaar werd Martens nog tweede na Nathan Watson. Dit jaar zou hij voor het eerst deelnemen aan boord van een KTM 450 SX-F van het Motoland-team. Helaas heeft een crash afgelopen zondag in Grayan-et-l’Hôpital er anders over beslist. De opgelopen kwetsuren zullen hem voor lange tijd van het circuit weghouden en hem niet in staat stellen zijn kansen te verdedigen aan de Opaalkust in het eerste weekend van februari.

De eerste tests die na de val van de zondag zijn uitgevoerd, hebben niets ernstigs aan het licht gebracht, behalve een bloeduitstorting in de wervelkolom en de lendenstreek. Helaas werd de pijn op maandag zo groot dat de KTM-piloot met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De nieuwe tests die werden uitgevoerd, leidden vervolgens tot een veel ernstigere diagnose. Daymond liet dit gisteren weten via zijn social-mediakanaal.

Hij heeft door de crash zijn L1-wervel gebroken. Het is een ernstig letsel dat het dragen van een korset vereist en dit gedurende 6 weken. Kortom, het zandseizoen van de Motoland-rijder eindigde deze zondag in Grayan en in het ziekenhuis. Hij zal gezien de te verwachten herstelperiode niet aan de start staan in Le Touquet. Wij wensen Daymond Martens een volledig herstel toe en hopen hem snel weer op de motor te zien.

Uw reacties