FOTO: De looks van het 2020 Monster Energy Yamaha Racing Team

FOTO: De looks van het 2020 Monster Energy Yamaha Racing Team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na de officiële aankondiging van Yamaha Motor Europe’s hervormde racestrategie in augustus 2019 zijn de Monster Energy Yamaha Factory MXGP en Monster Energy Yamaha Factory MX2 teams klaar voor een spannend 2020 FIM Wereldkampioenschap motorcross. Het MXGP team zal geleid worden door het Nederlandse Wilvo-team en dat van de MX2-klasse door het Belgische KEMEA-team.

Het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team zal net als vorig jaar bezet worden door Jeremy Seewer, Gautier Paulin en Arnaud Tonus op de YZ450FM-machines. Seewer boekte in 2019 enorme vooruitgang met zes podiumplaatsen en een geweldige tweede plaats in het MXGP-wereldkampioenschap. De getalenteerde 25-jarige kijkt er naar uit om op zijn vertrouwde YZ450FM te blijven voor weer een seizoen waarin het uiteindelijke doel is om de zilveren medaille van vorig jaar om te zetten in goud.

Ook willen ze voortbouwen op het succes van vorig seizoen, waar ze in de eerste 12 ronden al snel 10 podiumplaatsen konden vergaren. Met behulp van Yamaha’s toonaangevende YZ450FM zijn Paulin en Tonus vastbesloten om hun podiumplaatsen in 2020 nog op te voeren. Paulin miste de bronzen medaille met een slechts 8 punten in 2019, terwijl zijn teamgenoot Tonus de top-vijf afrondde.

De heroprichting van het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team versterkt Yamaha’s 2020-racestrategie met het team dat twee titelkandidaten in de vorm van Jago Geerts en Ben Watson in de rangen heeft. Als een van de slechts drie racewinnaars in 2019 zal regerend bronzen medaillewinnaar Geerts zich voor het nieuwe seizoen als titelfavoriet opstellen op de Yamaha YZ250FM, terwijl Watson na een blessure in 2019 opzoek gaat naar nog betere prestaties.

Voor het eerst heeft Yamaha Motor Europe zijn team-outfit afgestemd op het Monster Energy Yamaha Factory Racing team van Yamaha Motor USA.  Deze beslissing benadrukt de wereldwijde samenwerking van Yamaha Racing met Monster Energy en werkt aan het versterken van het wereldwijde imago van Yamaha Racing. Het 2020 FIM-wereldkampioenschap motorcross start op 1 maart in Matterley Basin in Winchester, Engeland.

 

Uw reacties