Nathan Watson wint in Grayan L’Hôpital

Nathan Watson wint in Grayan L’Hôpital
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

KTM-rijder Nathan Watson won vandaag voor de derde keer op rij de Gurp TT van Grayan-et-L’Hôpital, de zesde race van het Franse 24MX Championnat sur Sable. De Brit consolideert zijn positie als leider in het algemeen klassement en lijkt de grote favoriet te worden voor de Enduropale in Le Touquet binnen enkele weken.

Bijna 600 rijders namen de start van deze 18e Gurp TT en dat is een record. Op het circuit van 14 km tussen strand en bos, op het puntje van de Médoc, nam Camille Chapelière de beste start maar moest al snel Watson voorbij laten. De Brit domineerde de race, die met 15 minuten werd ingekort. Jeremy Van Horebeek kwam halverwege de wedstrijd zonder benzine te zitten maar kon zijn motor nog naar de pits duwen om nadien weer de wedstrijd te vervolgen. Hij moest genoegen nemen met een magere 14e plaats.

Bij Yamaha stond deze race synoniem voor topprestaties: Todd Kellett eindigde als tweede, terwijl Milko Potisek, die na een handblessure zijn comeback maakte, derde werd. Richard Fura werd vijfde, net achter Camille Chapelière. Eerste Belg werd Yentel Martens op een 9de plaats. Op zaterdag kon Jérémy Forestier de wedstrijd bij de quads winnen. In deze categorie werden er veel DNF’s opgetekend. De wedstrijd werd trouwens beëindigt met een rode vlag door het opkomende tij. Oliver Vandendijck werd bij de quads de beste Belg met een fraaie vierde plaats.

Resultaat Motoren

1 91 WATSON Nathan KTM
2 5 KELLETT Todd Yamaha
3 32 POTISEK Milko Yamaha
4 918 CHAPELIERE Camille KTM
5 250 FURA Richard Yamaha
6 18 HAUQUIER Jeremy KTM
7 30 PREVOT Damien Kawasaki
8 22 BROSSIER Victor Yamaha
9 20 MARTENS Yentel Touquet Honda
10 93 DUMONTIER Romain Husqvarna
11 363 DIVALL Jordan Honda
12 24 MOLLON Eddy Husqvarna
13 283 JAGU Julien Honda
14 89 VAN HOREBEEK Jeremy Honda
15 159 BOIDRAS Benjamin Honda

Alle resultaten hier.

Resultaat Quads

1 2 FORESTIER Jeremy Yamaha
2 338 BERNEDE Jean Marie Yamaha
3 31 COLLOT Pierre Yamaha
4 79 VANDENDIJCK Oliver CRQF
5 91 ROCHEREAU Keveen KTM

Alle resultaten hier.

Tekst: Danny Hermans
Foto: instagram

Uw reacties