X

Take 5; Lotte van Drunen

Het seizoen 2019 zit erop en dat betekend terug kijken maar ook voor uitkijken! In deze Take 5 spreken wij met Lotte van Drunen. De snelle dame heeft een heel goed seizoen achter de rug met opnieuw een ONK-titel. Daarbij wist de Team Beursfoon-rijdster te schitteren tijdens de WK Jeugd en scoorde ze goed in de EMX-finale!

MXMag: Jij wist opnieuw een ONK-titel op jou naam te schrijven. Jij wist veruit de meeste wedstrijden te winnen dus het verliep probleemloos neem ik dan aan?
LvD: “Helemaal probleemloos verliep het seizoen zeker niet. Er waren twee wedstrijden die door crashes niet goed verliepen maar gelukkig wist ik snel te herstellen. Dit is mijn derde ONK-titel en daar ben ik heel erg blij mee!”

MXMag: In het Wereldkampioenschap werd jij derde, een geweldige prestatie natuurlijk. Hoe verliep die wedstrijd op het circuit van Arco di Trento?
LvD: “Door mijn optreden in de EMX-wedstrijden mocht ik naar de FIM Junior World Championship in Arco di Trento. Het was een geweldige ervaring en ik wist een mooie bronzen medaille mee naar huis te nemen. Het beloofde een warm weekend te worden dus iedereen was gewaarschuwd dat het zwaar zou worden. Er waren 72 crossers aanwezig in de 65cc klasse, ik moest het opnemen tegen 71 jongens. Op de zaterdag wist ik als tweede te kwalificeren voor de wedstrijden op zondag. De eerste manche had ik een hele goede start en ik nam de leiding. De leiding wist ik niet vast te houden maar met de derde plaats was ik zeker tevreden. De tweede manche was de start ook goed en kwam ik als derde uit de eerste bocht. Ik wist snel een plekje winst te boeken maar later verloor is twee plaatsen. Het gevecht om de derde plaats duurde tot aan de finish maar ik moest tevreden zijn met de vierde plaats. Overall werd ik derde en stond ik dus op het podium.”

MXMag: De EMX finale in Loket verliep niet zo goed, jij werd zesde in Tsjechie. Dat was een teleurstelling neem ik aan?
LvD: “Na de goed verlopen EMX-kwalificatie wedstrijden had ik heel veel zin in de finale. De voorbereiding was goed verlopen dus ik had er vertrouwen in. De kwalificatie in Loket verliep goed en ik kwam goed uit de start van de eerste manche. Door een valpartij verspeelde ik die vierde plaats en ik zakte terug naar twaalf! Ik wist mijzelf snel te herstellen maar net na het overnemen van de negende plaats ging het weer mis. Bij deze val bezeerde ik mijn pols en raakte ik zelfs buiten de punten. Uiteindelijk werd ik nog dertiende maar het was wel een teleurstelling voor mij. De tweede manche kwam ik goed uit de start en ik kon als derde uit de eerste ronde komen. Deze plaats wist ik helaas niet vast te houden. Ik werd vijfde om overall toch nog zesde te worden in het EK.”

MXMag: Hoe ziet jou wedstrijdprogramma voor 2020 eruit?
LvD: “De 85cc Kleine Wielen sla ik over, ik ga direct uitkomen op de 85cc Hoge Wielen. Daar zal ik de Dutch Masters of Motocross, het ONK en het EMX gaan rijden in de kleuren van John Beijer zijn team.”

MXMag: Wat is jou doelstelling voor 2020, wanneer is dit seizoen geslaagd?
LvD: “Het eerste jaar in de 85cc wil ik proberen het ONK in de top vijf te finishen en voor de Dutch Masters of Motocross ga ik voor de top tien. In het EMX85 hoop ik mijzelf te kwalificeren voor de grote finale in Loket, het zal heel pittig worden maar dat is wel het doel. Mijn seizoen is echt geslaagd als ik de progressie van de afgelopen jaren voort kan zetten en natuurlijk blessure vrij blijft.”

MXMag: Wil jij nog ergens of terug komen of toevoegen aan dit gesprek?
LvD: “Ja zeker! Ik graag dit aangrijpen om mijn Team Beursfoon-KTM en alle sponsors bedanken. Ook zou ik graag alle mensen die vertrouwen in mij hebben en mijn steunen op welke manier dan ook hiervoor bedanken. Dit geeft mij een enorme boost. Ook de KNMV die mij wederom heeft opgenomen in de selectie en ook de tijd en energie in mij willen steken, blijf natuurlijk een meisje in de mannenwereld. En mijn school die mij ook volledig steunt en mij de nodige verlofdagen geeft en meedenkt met mijn huiswerk en alles wat erbij hoort.”

MXMag: Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan je volgen.
LvD: “Geen dank, heel graag gedaan en dank voor de interesse.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie