X

GP sterren kijken vooruit tijdens persconferentie

Tijdens de persconferentie van gisteren kwamen heel wat tenoren van het WK motorcross aan bod. Van wereldkampioen Tim Gajser over Jeffrey Herlings tot Romain Febvre en MX2 titelkandidaat Thomas-Kjer Olsen. Allemaal deden ze hun zegje over de eerste confrontatie morgen en het nieuwe seizoen.

Tim Gajser: “Iedereen weet dat 2019 een fantastisch jaar was voor mij. Het is echter een nieuw seizoen en wat ik vorig jaar heb gepresteerd is dus niet meer van tel! Ik heb een heel productieve winter en goede voorbereidingswedstrijden achter de rug. Ik voel me goed en ik kan niet wachten om er aan te beginnen. Het is leuk om een snelle, goede teamgenoot te hebben in Mitch Evans. Dat we een heel nieuwe motor hebben is ook heel motiverend natuurlijk.”

Glenn Coldenhoff: “Voor mij was 2020 natuurlijk fantastisch met als kers op de taart de zege in de MX of Nations met het Nederlandse team in eigen land. Voor mij verandert er dit jaar niet veel. Ik heb vooral het gevoel dat die nieuwe fabrieksstatus voor Standing Construct een beloning is voor al het harde werk van het team. Het team is heel gedreven en professioneel, ze verdienen die erkenning dus zeker. Tegenover de winter voorafgaand aan 2019 heb ik me nu wel heel goed kunnen voorbereiden. Dat was een wereld van verschil. Er zijn dit jaar  heel veel goede rijders die willen en kunnen winnen. Daar hoor ik zeker ook bij.”

Tony Cairoli: “Het is heel fijn om er weer bij te zijn. Ondertussen is het mijn 18de WK seizoen. Tot mijn blessure had ik in 2019  eigenlijk een heel goed seizoen. Die kwetsuur die ik opliep aan mijn schouder en hand is iets waar ik nog nooit op die manier mee gekampt heb. In eerste instantie verliep het herstel heel snel maar daarna ging het veel moeizamer. Ook nu voel ik dat ik wat achterstand heb. Van de eerste GP’s heb ik dus niet zo’n hoge verwachtingen en natuurlijk is het niveau ook heel hoog. Dat alles samen maakt dat ik realistisch ben wat betreft mijn verwachtingen.”


Jeffrey Herlings: “Heel de winter in 2019 voelde ik me goed tot ik die voetbreuk opliep op training in Spanje. Daarna heb ik keihard gewerkt om zo snel mogelijk terug te komen waarop ik me wéér blesseerde! Uiteindelijk sloten we wel positief af met winst in de MX of Nations. Dat was het verhaal van 2019 maar nu begint iedereen weer vanaf nul en ik voel me goed. Het is ook super om hier aan de start te staan met alle toppers die fit en gezond zijn. Ik hoef niet per sé hier te winnen dat gevoel heb ik zeker niet. Om goed te starten in het kampioenschap is tweede of derde ook oké. En als het moet zal ik genoegen nemen met een vijfde plaats.”

Romain Febvre: “Alles veranderde deze winter met een nieuw team en een nieuwe motor. Ik voel me heel goed over de veranderingen die ik heb meegemaakt. Na mijn blessure in Zweden duurde het pas tot december vooraleer ik weer kon rijden. Qua voorbereiding hebben we het dus langzaamaan aangedaan. We hebben ons geconcentreerd aan het gewennen aan de motor. Zelfs in januari had nog geen lekker gevoel in mijn benen. Ook Riola was niet veel soeps maar sindsdien is het wel steeds beter geworden.”

Jeremy Seewer: “Voor mij was het één van de kalmste seizoensvoorbereidingen in twee, drie jaar. Eind 2017 moest ik door het terugtrekken van Suzuki op zoek naar een nieuw team om naar de MXGP over te stappen. Voor 2019 was er de overgang naar het Yamaha fabrieksteam! Hoewel het team van buitenaf veranderde (red. Seewer keerde terug naar de Wilvo structuur die vanaf dit jaar het Yamaha fabrieksteam runt), heb ik daar intern niets van gemerkt. De motor was ik al gewoon dus hoefde ik ook niet zoveel testwerk te doen. Vorig jaar moest ik echt heel erg opbouwen omdat ik amper op 60% zat in het begin van het seizoen.Nu verliep alles volgens schema. Eén van de leuke dingen deze winter was die actie tijdens de Yamaha fotoshoot waar ze een piano naar het circuit brachten. Op de ene of andere manier waren ze er achter gekomen dat ik vroeger piano speelde. Dat was wel heel cool!”

Jorge Prado: “Tot enkele dagen geleden had ik er geen idee van dat ik het groene licht zou krijgen om hier te rijden. Eigenlijk begon ik pas twee weken terug weer te rijden. Alles is dus heel snel gegaan met mijn revalidatie. Wat het hier wordt zien we wel. Ik weet dat ik ook in de MXGP met de beste rijders mee kan maar dat zal allicht na enkele GP’s weer zijn dat ik dat niveau haal.”

Thomas-Kjer Olsen: “Dit jaar ga ik zeker voor de wereldtitel. Dat ik in die positie zit is  gewoon geweldig. Dat er wat druk is, moet ik er maar bij nemen. Soms kan die druk je ook helpen om beter te presteren op het circuit!”

Foto’s: MXGP