KRT is klaar voor het MXGP seizoen.

KRT is klaar voor het MXGP seizoen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Monster Energy Kawasaki Racing Team sloot zijn voorbereiding op het motorcross MXGP-seizoen in stijl af met podium finishes voor zowel Romain Febvre als Clement Desalle bij de Lacapelle Marival Masters. Bij een stralend zonnetje en een goed geprepareerd parcours in centraal Frankrijk, kwamen de teams samen voor de finale van de start van het Wereldkampioenschap over twee weken. Beide KRT-rijders gaven een indicatie van hun verwachtingen voor het komende seizoen.

Zowel Clement als Romain bereikten elk vijf keer de top tijdens een nauw omstreden ochtendtraining, Desalle verdiende een derde gate-pick en Febvre een vijfde. Ze hadden beide een start in de top vijf in de eerste vijfentwintig minuten durende wedstrijd, waarbij de Belg vanaf de vijfde plaats in de eerste ronde het derde klassement bereikte om de derde plaats te veroveren. De Fransman herstelde van een mid-race-incident kort nadat hij op een derde positie reed, en viel terug naar een zesde plaats. Met een negende plaats net na de tweede start wist Desalle zijn kalmte te bewaren om uiteindelijk als zesde te finishen.

Febvre toonde aan dat hij al in perfecte overeenstemming is met zijn KX450-SR en eindigde als tweede na lang in het achterwiel van de kopman te hebben gereden. De twee MX1-manches bezorgden de KRT-rijders de derde en vierde plaats voor de laatste wedstrijd van de dag, waarin de top 16 rijders van MX1 en MX2 in de super finale werden gecombineerd. Desalle had een mindere start en kwam in de eerste ronde als veertiende door, maar maakte van de gelegenheid gebruik om zijn doorzettingsvermogen te tonen om uiteindelijk een verbluffende vierde plaats te bemachtigen. Febvre was nog indrukwekkender omdat hij snel van de vierde naar de tweede plaats reed, de snelste ronde van de wedstrijd zette terwijl hij de leider achtervolgde en, net als zijn teamgenoot, bevestigde dat hij klaar is voor de start van het FIM Wereldkampioenschap MXGP Motocross in Matterley Basin op 1 maart.

Clément Desalle: “Het was een goede ervaring, ook al had ik niet zo’n goed begin vandaag. We hebben enkele wijzigingen aangebracht aan de motor, dat is ook de reden waarom we een aantal pre-season wedstrijden deden. Het tijdschema was lang met drie wedstrijden, maar over het algemeen was de dag OK. Ik stootte mijn enkel in de eerste manche, maar het is niks ergs en ik reed een goede wedstrijd. Dit jaar wil ik een volledig seizoen doen, dus het was niet nodig om vandaag risico’s te nemen. Ik ben blij met de motor, we liggen precies op schema met onze voorbereiding en we zullen blijven werken voor de eerste GP.”

Romain Febvre: “Het is een geweldig gevoel om zo’n sterke dag te hebben met goede starts, goede rondetijden en podiumresultaten. We hebben veel met Jacky (Vimond) gewerkt en ik heb sinds Riola drie weken geleden veel vooruitgang geboekt. Ik ben blij met mijn KX450-SR en we zagen vandaag dat ik een goede starts had, zelfs met deze korte eerste bocht. Ik kan zeggen dat ik vanavond gerustgesteld ben! Nu gaan we terug naar huis en trainen op verschillende banen om klaar te zijn voor Matterley Basin.

Foto: Pascal Haudiquert

Uw reacties