X

Ryan Hughes over het verschil tussen Amerikaanse en Europese rijders!

Ryan Hughes gaat dit jaar Glenn Coldenhoff begeleiden in de MXGP. Ryan Hughes is nog maar net geland uit de VS en hij heeft al zijn mening gegeven over het verschil tussen de Amerikaanse stijl en de MXGP-coureurs. Dit na slechts één dag de techniek van Coldenhoff en Prado te hebben geobserveerd!

Hughes zei: “Wat merk ik van het kijken naar de Europese rijders ten opzichte van de Amerikanen? Hoeveel soepeler ze zijn op het gas en de remmen, ze laten de motor meer door lopen. Ook zijn de Europeanen veel soepeler met de koppeling en springen ze iets zachter om met het gas.. Amerikanen zijn erg agressief met het gas, agressief met de koppeling, agressief met hun remmen en met hun acceleratie, maar ik denk dat dat van supercross komt.”

“Dus als je naar de Europeanen kijkt, zijn ze een stuk soepeler, veel zachter, vloeiender, geduldiger en ik denk dat dat een voordeel is als de baan erg ruw is. Supercross is niet ruw, dus je kunt echt agressieve op het gas, de koppeling en het remmen omdat alles kort en strak op elkaar is gepakt. Maar als je op een buitenbaan komt waar het iets langer, sneller en vloeiender is en de banen ruwer worden, dan komt die soepele, geduldige stijl naar buiten.”

“Dat is het eerste wat me opviel toen ik hier de eerste dag in Italië was. Het is bijna alsof ze langzaam gaan, maar dat is niet zo. Ze gaan snel, want als je de gas lost verlies je tractie, dan verlies je voorwaartse kracht. Het is altijd goed om een Amerikaanse visie te hebben en we moeten de Amerikaanse fans – die niet veel aandacht krijgen voor het wereldkampioenschap MXGP in de Amerikaanse motorcrossmedia – een eerlijk inzicht geven in de kwaliteit van MXGP en de verschillen tussen de stijl van het wereldkampioenschap en de Amerikaanse stijl.”

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Watching @hoff259 and @jorgeprado61

Een bericht gedeeld door Ryan Hughes (@rynoglobal) op