Zes jaar schorsing voor dopingzondaar Kade Mosig

Zes jaar schorsing voor dopingzondaar Kade Mosig
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Motorcrosser Kade Mosig heeft een sanctie van zes jaar gekregen voor 19 overtredingen van het antidopingbeleid van Motorcycling Australia (MA). Mosig testte positief op enkele verboden middelen in mei 2018. Hij liep tegen de lamp na een controle door de Australian Sports Anti-doping Authority op de MX Nationals in Murray Bridge, Zuid-Australië.

Mosig kreeg op 10 juli 2018 een verplichte schorsing opgelegd. Dit betekent dat Kade Mosig niet in aanmerking komt om deel te nemen, als atleet of ondersteunend persoon (met inbegrip van coaching of official), totdat hij zijn zes jaar durende sanctie heeft volbracht. Naast de zesjarige sanctie zullen alle wedstrijduitslagen voor de heer Mosig vanaf 9 december 2013 geschrapt worden. Mosig mag vanaf 10 juli 2024 weer aan de sport deelnemen.

Kade Mosig over de schorsing: “Ik accepteer de sanctie die mij is opgelegd met het begrip dat ik in het verleden enkele slechte beslissingen heb genomen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn familie, vrienden, concurrenten, supporters en mijn sponsors.  Ik ga professioneel verder met racen en ik zal geen verdere commentaar geven op deze zaak.”

Foto: Forecast Media

LEES MEER  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

Uw reacties

Ook te lezen

 • Christian Burnham stelt werk ten toon

  Christian Burnham stelt werk ten toon

  Ex-GP rijder Christian Burnham (o.a. Sarholz Honda en VOR Factory) kwam na zijn carrière in zwaar weer terecht. Een  zware drankverslaving leidde bijna tot zijn ondergang. Ondertussen is de viervoudige …
 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …