X

BREAKING: Ook MXGP Argentinië uitgesteld!!

Infront Moto Racing maakte net bekend dat ook de MXGP van Patagonië – Argentinië, gepland op 21 en 22 maart, is uitgesteld. De nieuwe datum voor de Argentijnse GP wordt binnenkort bekend gemaakt. Deze maatregel is een gevolg van de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

Als gevolg van een beslissing van de Argentijnse Minister van Volksgezondheid om alle internationale evenementen uit te stellen, zag Infront Moto Racing zich verplicht om de MXGP van Patagonië in Argentinië uit te stellen naar een latere datum. Ook de FIM en de lokale organisator /Eventos SA steunden dit besluit.

Infront Moto Racing overlegt momenteel continu met de FIM en de nationale organisatoren om de juiste maatregelen te nemen en te waken over de gezondheid van alle deelnemers aan het WK en de andere kampioenschappen. Het doel is om een haalbare nieuwe datum te vinden voor de wedstrijd van Neuquen. Naar alle verwachting zal zeer binnenkort een nieuwe datum bekend worden gemaakt. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat ook het MXGP wereldkampioenschap in zijn geheel zal verlengd worden tot later op het jaar. Wat gelijkaardig is met andere motorsportkalenders zoals MotoGP of F1 die tot november lopen.

Op die manier zijn er meer mogelijkheden om GP’s alsnog in te passen. Op dit moment wordt een datum in november onderzocht voor de Argentijnse MXGP ronde. Zowel ESPN/FoxSports journalist Matias Sanchez als OTOR collega Adam Wheeler verwijzen naar het weekend van 21 en 22 november als een nieuw tijdstip. Wordt vervolgd!

Foto: Ray Archer