X

FIM Europe voorzitter Martin De Graaff over de actualiteit

Wereldwijd wordt de situatie elke dag moeilijker door de gevolgen van COVID-19. De noodtoestand bij de uitbraak van het Coronavirus verandert onze manier van leven en onze gewoontes. Ook voor de motorsport heeft dit uiteraard gevolgen.

In het hart van een regio die ernstig is getroffen door deze crisis beleeft ook FIM Europe een extreem moment. Wat zich nu afspeelt, is immers nooit eerder gebeurd. De Europese motorfederatie bereidt zich voor op de komende maanden door veranderingen in de kalenders maar ook door de manier waarop sportevenementen zullen worden gehouden.


Veel wedstrijden -waaronder in de EMX- zijn al geannuleerd. Hoewel  FIM Europe die voorziene wedstrijden later wil organiseren, blijft ook de nood om bijkomende, toekomstige evenementen uit te stellen erg reëel.

Dit is een zware beslissing, ingegeven door de geest van volledige samenwerking met de huidige en toekomstige regelgeving, gezien de moeilijke situatie in Europa en het feit dat de Europese regeringen bepalingen uitvaadigen om deze noodsituatie het hoofd te bieden.

Martin De Graaff, voorzitter van FIM Europe: “Dit is een moeilijke tijd voor iedereen, niet alleen in Europa, maar in de hele wereld. FIM Europe neemt in deze noodsituatie haar verantwoordelijkheid en plant nu al nieuwe data voor enkele uitgestelde wedstrijden. Uiteraard met respect voor de nieuwe bepalingen van de verschillende regeringen. De motorsportwereld is sterk en solide tegenover deze situatie en we zullen blijven werken voor onze rijders, om alle evenementen in de agenda’s te herschikken. FIM Europe volgt de evolutie van de situatie op de voet en hoopt alle activiteiten zo snel mogelijk te kunnen hervatten. In een moeilijk moment als dit vragen we iedereen om een groot verantwoordelijkheidsgevoel: de prioriteit van FIM Europe is de totale bescherming van de rijders, organisatoren, het publiek en al het personeel dat betrokken is bij de evenementen.”

Alessandro Sambuco, secretaris-generaal van FIM Europe: “De acties van FIM Europe worden gewaarborgd door de werking van het personeel van het secretariaat-generaal en de regelmatige activiteiten van de beheersorganen via online vergaderingen. Elk lid is bezig met slim werken, aangezien de veiligheid van de werknemers de hoogste prioriteit heeft. We blijven werken om alle activiteiten te garanderen. De Raad van Bestuur staat voortdurend in contact om in deze moeilijke tijden maximaal te kunnen reageren. Persberichten en een continue communicatie zullen informeren over elke verandering. Mijn medewerkers en elk lid van alle sport- en niet-sportcommissies blijven werken om alle activiteiten zo snel mogelijk te kunnen hervatten.”

Foto’s: Fim Europe