Franse federatie bevestigt opener 24MX Tour Castelnau-de-Levis

Franse federatie bevestigt opener 24MX Tour Castelnau-de-Levis
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hoewel er in Frankrijk een nieuwe ministeriële richtlijn is uitgevaardigd die bijeenkomsten van meer dan 1000 personen verbiedt, gaat de eerste ronde van de Franse 24MX Tour dit weekend gewoon door. De verdere  kalender  voor het Franse kampioenschap werd wel flink hertimmerd.

Om aan de eisen van de prefectuur te voldoen, is de Puech Rampant Moto-Club wel verplicht om beperkingen op te leggen voor de wedstrijd in Castelnau-de-Lévis. Die moeten het mogelijk maken het evenement in de vereiste sanitaire omstandigheden te organiseren.

De organiserende club zal de toegang voor  toeschouwers en begeleiders beperken door het aantal afgegeven passen te beperken. Hierdoor moet het evenement onder de toegestane limiet van 1.000 personen per dag op de site niet te overschrijden. Door de afgelasting van bijna alle andere grote evenementen is Castelnau-de-Lévis één van de weinige Europese wedstrijden die wel nog doorgaat.

Daarom wordt aan niet gekwalificeerde Belofte en Junior rijders gevraagd om het circuit vanaf zaterdagavond te verlaten. Tot slot zullen de Elite MX1 en MX2 categorieën op zaterdag laat in de middag moeten aankomen om het aantal deelnemers in de paddock te beperken. Daarnaast druk de FFM, de Franse motorfederatie op het essentiële belang van alle aanbevelingen die de risico’s op verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk beperken.

De 24MX Tour wedstrijden van Dardon Gueugnon (71) en Romagné (35) zijn wel geannuleerd. De racesin Dardon-Gueugnon, aanvankelijk geplandvoor 28 en 29 maart, en de race in Romagné, gepland was voor 11 en 12 april, zullen helaas niet kunnen plaatsvinden gezien de nieuwe beperkingen die zijn opgelegd. Er zat voor beide clubs zijn daarom niets anders op dan hun evenementen te annuleren.

De nieuwe 24MXTOUR kalender – voor de Franse Elite MX1, MX2, Junior en Espoir kampioenschappen ziet er nu als volgt uit:

– Castelnau de Levis de 14 en 15/03

– Bitche op 02 en 03/05

– Domaine de Foolz op 30 en 31/05

– Rauville la Place op 20 en 21/06

 

Foto: MXJuly

Uw reacties