Gebben Racing-Van Venrooij-Yamaha over Valkenswaard

Gebben Racing-Van Venrooij-Yamaha over Valkenswaard
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het was voor iedereen een zwaar weekend in Valkenswaard maar voor Gebben Racing-Van Venrooij-Yamaha in het bijzonder. Het team dat met drie rijders uitkomt in het FIM wereldkampioenschap MXGP bleef geheel puntloos in het Brabantse zand. Thomas Covington kwam niet in actie terwijl teamgenoten Alessandro Lupino en Calvin Vlaanderen door motor problemen niet aan de finish kwamen. Beide doen hier hun verhaal.

Alessandro Lupino: ‘’Ik ben teleurgesteld over het verloop van de Grand Prix omdat het niet goed ging. Ik had het op zaterdag moeilijk om een goed gevoel op de motor te krijgen waardoor ik niet kon pushen. Ik weet dat het zand voor mij iets moeilijker is maar ik heb Valkenswaard nog nooit zo meegemaakt als nu. Het was heel moeilijk en zwaar. Het ging niet zoals ik dat wilde en ik wist dat de starts op zondag belangrijk zouden zijn. In de eerste manche hadden we een probleem met de startclip die niet los ging. Aan het einde van de eerste ronde moest ik de pits in waar mijn monteur de clip heeft verwijderd. Toen ik weer terug op de baan was, lag ik al een ronde achter waardoor het geen zin meer had om verder te rijden. Ik ben me daarom gaan concentreren op de tweede manche. In de tweede manche reed ik goed en lag ik in de eerste ronde op een achtste plaats. Helaas kregen we af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor we de wedstrijd moesten verlaten. Ik vind het erg voor het team en de sponsors maar dit is motorcross. Ik ben er 100 procent zeker van dat de goede resultaten binnenkort zullen komen. Ik voel me goed op de motor waardoor ik denk dat we goede tijden zullen beleven tijdens de volgende wedstrijden.’’

Calvin Vlaanderen: ‘’De thuis Grand Prix was een moeilijke. Ik voelde me goed op de baan en op de motor. Ik had er vertrouwen in dat ik in beide manches top 15 kon rijden. Helaas verliepen de manches niet zoals we gehoopt hadden omdat we af te rekenen hadden met motorproblemen. We nemen de positieve dingen mee en we gaan over twee weken in Argentinie verder.’’

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties