Haarup en Boisrame scoren een top tien notering

Haarup en Boisrame scoren een top tien notering
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Een week na de Britse Grand Prix kwam het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 op bezoek in Nederland. Voor het F&H Kawasaki MX2 Racing Team de thuis GP en de verwachtingen waren dan ook hoog. Op zaterdag verliep de dag goed maar op zondagmiddag reed de pechduivel mee met de Kawasaki-rijders. Mikkel Haarup en Mathys Boisrame weten er nog minimaal een keer een top tien notering uit te slepen. Roan van de Moosdijk komt alleen de eerste manche tot scoren met een twaalfde plaats. De overwinning is voor Tom Vialle en hij is ook de nieuwe leider in de tussenstand.

1e Manche
Rond de middag begint het te regen in Valkenswaard en dat komt het al zware circuit zeker niet ten goede. Wanneer het starthek naar beneden gaat sprinten er 38 rijders naar de eerste bocht en je ziet sommige mensen denken ‘als dat maar goed gaat!’. Het gaat helaas niet goed en er gaan vele rijders tegen de grond waaronder Mathys! Hij bezeerd zijn knie en zei maar kan op eigen kracht het circuit verlaten. Roan is omstreeks de tiende plaats aan de wedstrijd begonnen gevolgd door Mikkel. De Eindhovenaar voelt zich gesteund door veel supporters en hij komt beter in de wedstrijd. Na twintig minuten neemt Roan de zesde plaats over van Conrad Mewse. De vijfde man, Watson is in het vizier maar dan gaat het helaas mis! De regerende EMX250 kampioen bezeerd zich aan zijn enkel maar vol adrenaline gaat hij verder. Er komen door de hevige pijn aan zijn enkel rijders voorbij waaronder teamgenoot Mikkel. Deze kan even de achtste plaats in handen krijgen maar Vaessen heeft een betere eindsprint en hij wordt achtste voor de vriendelijk Deen. Roan komt heel knap als twaalfde over de finish waarmee hij zich goed in de punten rijdt. Het is echter duidelijk dat hij veel pijn heeft waardoor hij direct een bezoek brengt aan het ziekenhuis in België, waar geconstateerd wordt dat hij een barst heeft in zijn enkel. Enkele uren later wordt hij direct geopereerd om zijn herstel te voorspoedige.

2e Manche
De tweede manche komt Roan helaas niet meer in actie. Mikkel komt goed uit de start maar bij het uitkomen van de eerste bocht gaat derde man Geerts in de fout. Mikkel raakt ook bij deze valpartij betrokken en hij moet de wedstrijd helaas verlaten. Mathys kan er gelukkig langs glippen en hij begint in de top vijf aan de wedstrijd over 30 minuten en twee ronden. In de eerste ronde weet de Leatt-geklede crosser zich naar een vierde plaats te werken om na bijna tien minuten wedstrijd op een tweede plaats uit te komen. De eerste helft van de wedstrijd weet de Fransman deze positie vast te houden maar dan maakt hij een foutje en komt ten val waardoor hij terug zakt. Gelukkig kan de wedstrijden worden vervolgd en met een tiende plaats mag Mathys onder deze loodzware omstandigheden toch elf punten aan zijn totaal toevoegen.

Het gehele team en Kawasaki wenst Roan van de Moosdijk een spoedig herstel!
#ComeBackStrongerBuddy

Volgende wedstrijd:
De derde GP van het seizoen wordt over1,5 week verreden, dan reist het GP-circus naar Zuid-Amerika! Op 21-22 maart wordt de GP van Argentinië gehouden op het geweldige circuit van Neuquén.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties