X

Hakon Osterhagen maakt indruk in zware omstandigheden!

De eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc werd onder bijzondere weersomstandigheden verreden. Er viel heel veel regen, het sneeuwde en de wind zorgde voor een ravage toen het podium en de skyboxen uit de grond werden gerukt! Als een echte Viking liet Hakon Osterhagen zich niet uit het veld slaan. Sterker nog de Noor maakte indruk op het circuit van Matterley Basin door vierde te worden! De overwinning ging naar KTM-collega Liam Everts, hij wint beide manches en is dan ook de eerste leider in de tussenstand.

EMX125:
De eerste manche van het seizoen begint goed voor Hakon die omstreeks de top tien uit de eerste bocht komt. Even later maakt de FXR-geklede crosser een foutje waardoor hij terug zakt naar de zestiende plaats. Vervolgens heeft de KTM-rijder even de tijd nodig om een goed tempo te vinden maar daarna komt hij op temperatuur! In de eerste helft van de wedstrijd weet Hakon de top tien binnen te komen om zich vervolgens terug te knokken naar een zevende plaats. Daarmee scoort hij zijn beste EMX-resultaat ooit!
Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de tweede manche komt Hakon geweldig weg! Hij stuurt zijn Motorex-gesmeerde KTM als leider de eerste bocht in! Het team kijkt ademloos toe en zien niet veel later Everts en Brumann passeren maar Hakon blijft rustig en trekt zijn eigen plan. Er komen nog een aantal rijders voorbij en de eerste volledige ronde wordt als zevende volbracht. In de tweede ronde gaat Verbruggen in de fout en Hakon zoekt de aansluiting bij voormalig 85cc wereldkampioen Wade. De Brit wordt door zijn thuispubliek op handen gedragen maar halverwege de wedstrijd neemt Hakon de vijfde plaats over. Niet veel later weet de 6D Helmets-gesteunde crosser de vierde plaats over te nemen van de Fransman Grau. Op de vierde plaats komt Hakon over de finish waar hij wordt opgevangen door een zeer tevreden team.

WMX:
Door problemen met haar reisvisum kon Avrie Berry helaas niet in actie komen. De Amerikaanse zal de volgende WMX-wedstrijd wel weer achter het starthek verschijnen.

Volgende wedstrijd:
De tweede wedstrijd voor de WMX laat niet lang op zich wachten, Avrie kan volgend weekend al revanche nemen tijdens de wedstrijd op het Eurocircuit. Tijdens de Grand Prix van Nederland komt Maurice Chanton ook in actie want dat is tevens de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Eric Laurijssen