X

Shana van der Vlist begint met tiende plaats aan WK!

Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap WMX verreden in Engeland. Vooraf wist Shana van der Vlist dat het een zware wedstrijd zou worden, door een polsblessure was haar voorbereiding immers verre van ideaal. Met een elfde en twaalfde plaats in de manches werd de Apeldoornse tiende in het dagklassement.

De omstandigheden waren zwaar want er was heel veel neerslag gevallen op het circuit nabij Matterley Basin. Er kwam nog heel veel wind bij waardoor de programma op zaterdag moest worden aangepast. Hierdoor kwam de vrije training te vervallen en moest er direct een tijd worden gezet, in de sessie over 25 minuten waren de eerste tien minuten niet geklokt maar de mogelijkheden om het circuit te leren kennen waren bijzonder beperkt. Shana kwam niet in haar ritme en dat zorgde voor een 34e plaats in de training.
Ondanks de slechte startplek wist de KTM-rijdster toch als achtste de eerste bocht in te gaan. Het rijden gaat echter niet lekker maar ze probeert zo min mogelijk fouten te maken. Met een elfde plaats scoort ze direct tien punten!
De start van de tweede manche is minder goed en van buiten de top vijftien moet ze aan de slag. Deze keer gaat het rijden duidelijk beter en ze komt terug naar de twaalfde plaats. En dat brengt haar de tiende plaats in Engeland en dus ook in de tussenstand na een van de zes wedstrijden.

Veel tijd om bij te komen is er niet, komend weekend gaat het kampioenschap immers al verder op het circuit van Valkenswaard.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie