Take 5: Raf Meuwissen

Take 5: Raf Meuwissen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Door het coronavirus is het 2020 seizoen geheel tot stilstand gekomen. Het is nog afwachten wanneer de competities weer verder gaan of beginnen. Dit geeft ons extra tijd om mensen in onze sport aan de tand te voelen, wij spraken nogmaals met Raf Meuwissen.

Het afgelopen jaar reed jij in Italiaanse dienst bij Maddii Racing-Husqvarna. Hoe is dat bevallen, hoe kijk op het seizoen terug?
Raf Meuwissen: “Dat klopt, ik heb vorig jaar voor het Maddii Racing Team gereden en ik denk dat het een heel erg belangrijk jaar is geweest voor de rest van mijn carriere. Het is een professioneel team met hele fijne mensen om mee te werken, ik heb daar dan ook heel veel geleerd! Helaas verliep het seizoen niet zoals ik had verwacht en gehoopt. Het rijden was goed maar door een aantal blessures vielen de resultaten simpelweg wat tegen.”

Jij maakte de afgelopen winter de overstap naar BT Racing. Die zagen wij niet aankomen, kun je vertellen hoe het tot de samenwerking is gekomen?
Meuwissen: “No Fear Energy is al vanaf 2017 mijn persoonlijke sponsor dus ik had al langer contact met Bas Verhoeven. Ik kreeg een mooie meerderjarig aanbod en het rijden met Nederlandse sponsors heeft natuurlijk altijd een voorkeur. Daarom hebben we dan ook besloten om voor No Fear Energy-JUMBO-BT Racing te gaan rijden.”

Jij zat in het KNMV Rookie programma. Wat heeft dit jou gebracht en hoe kijk jij hierop terug?
Meuwissen: “De KNMV heeft mij altijd heel veel geholpen in mijn carriere tot op de dag van vandaag, daar ben ik ze dan ook heel dankbaar voor. Vanaf de 65cc zal ik al in de KNMV selectie en in 2017 ben ik naar Papendal verhuisd om het CTO programma daar te gaan volgen. Ik heb daar ook geleerd om te leven en te werken als een topsporter. Ik kijk dan ook heel positief terug op deze mooie tijd.”

Meestal gaan kinderen crossen omdat hun vader in zijn jeugdjaren gecrosst heeft. Hoe is dat bij jou?
Meuwissen: “Bij mij is dat ook zo begonnen, ik moet zeggen ik zit wel in een echte cross-familie! Papa zijn oom (Ben Scheres) reed altijd bij de MON en papa heeft altijd gereden in Belgie waar ik ook ben begonnen. Toen ik in Nederland begon te rijden is hij gestopt.”

Hoe ziet jou programma in 2020 eruit? Wat is jou doelstelling voor 2020, wanneer is dit seizoen geslaagd?
Meuwissen: “De bedoeling was om naast het Europees Kampioenschap 250c de KNMV Dutch Masters of Motocross te rijden en dan nog een losse ADAC mee te pakken. Door het coronavirus zijn de Dutch Masters of Motocross vervallen, hoe wij dit precies gaan opvangen is nog niet bekend. Ik verwacht de ADAC maar dat gaan we nog bekijken. Mijn doelstelling was de top zes in het EMX250 maar door mijn eind vorig jaar opgelopen blessure is dat een nog langere weg geworden. Ik wil eerst helemaal top fit worden en dan is het doen om diverse keren in de top vijf te finishen. Wat dat oplevert in de eindstand zien wij later in het seizoen wel.”

Wil jij nog iets toevoegen aan dit gesprek?
Meuwissen: “Ik hoop dat iedereen gezond blijft, we zien de laatste weken hoe belangrijk dat allemaal is! Hopelijk kan het seizoen snel beginnen en kunnen wij genieten van alle wat wij mogen doen.”

Dank je wel voor dit gesprek en veel succes gewenst! Wij gaan jullie volgen.
Meuwissen: “Dank jullie wel, leuk jullie te spreken.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #HuubMunsters

Uw reacties