WK Zijspancross kalender door Corona op de schop, GP Sidecars te Lommel verdwijnt!

WK Zijspancross kalender door Corona op de schop, GP Sidecars te Lommel verdwijnt!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De inmiddels wereldwijde uitbraak van het Coronavirus en het uitstellen danwel aflasten van evenementen door overheden en instanties raakt ook het WK Zijspancross. Promotor WSC bracht een aangepaste kalender naar buiten met enkele wijzigingen waarmee alle betrokken partijen hebben ingestemd. Helaas voor de fans in de Benelux wordt de geplande GP te Lommel ook slachtoffer van de Corona-maatregelen en verdwijnt deze volledig van de kalender. De Nederlandse GP te Oss is verplaatst naar 13/14 juni 2020 en is hiermee de tweede GP op de kalender

In een verklaring over de gewijzigde WK kalender laat promotor WSC weten dat de aangepaste kalender op dit moment de best haalbare is. Omdat Oss naar 13/14 juni is verhuist en Lommel een week later stond gepland is besloten om Lommel te laten vervallen. Lommel en Oss liggen in een straal van zeventig kilometer van elkaar en zodoende zouden beiden evenementen op deze zandbanen elkaar gaan ‘bijten’ wat betreft toeschouwers en is men van mening dat men dit de organiserende clubs niet kan aandoen. Een van de twee ‘zand’ Grand Prix zou dus verdwijnen en met wederzijdse instemming van zowel WSC, De Belgische bond, de organiserende club alswel de FIM is Lommel hierdoor verdwenen van de kalender. De in eerste instantie eerder geplande GP te Kramolin/Tsjechie vind nu plaats op 22/23 juni.

Ook de Franse zijspancross GP zal hoogstwaarschijnlijk een een week later worden verreden als gepland en wel op 4/5 juli. Als reden wordt in dezelfde verklaring  opgegeven dat de eerder geplande Franse MXGP naar de datum verhuist waarop Iffendic stond gepland en zodoende de zijspannen plek moeten maken in dit weekend. Twee Motorcross GP’s in hetzelfde land in hetzelfde weekend zou te veel zijn en zodoende schuiven dan de zijspannen een week op. Aankomende maandag verschijnt waarschijnlijk een verklaring waarin deze wijziging wordt bevestigd.

Tekst: Emil Bilars

Uw reacties