X

Aprilvissen en piston thuisbakovens!

Zoals u merkte, gooide redacteur Max gisteren een dikke vette aprilvis uit over het nieuwe Ducati MXGP fabrieksteam. Ducati maakte ooit crossmotoren maar voorlopig zal de Italiaanse constructeur zich niet aan MXGP wagen. Veel lezers konden de grap wel smaken. Wie het fantasierijke bericht nog niet las, vindt het hier. Een overzicht van de overige 1-aprilvissen zie je hieronder.

Een grap die geen grap was, deed de ronde in Italië. Daar dook een brief van de FIM, Italiaanse motorfederatie, op die verklaarde dat alle activiteiten worden opgeschort tot 31 december. Zeker gezien de actuele situatie geen vrijblijvend mopje. De Italiaanse motorbond was evenmin gediend van deze wansmakelijke uitschuiver en zal een onderzoek openen naar de verantwoordelijke.


Wél clever  was de vondst van  Mertens Riding School. Om het uitstellen evenementen te compenseren en tijd in te halen, zou de raceschool van Stephane Mertens voortaan ook nachtelijke trackdays organiseren op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Dat allemaal dankzij sterke verlichting zoals ronde het circuit Qatar! Check hier het volledige bericht bij onze collega’s van Motoren en Toerisme.


Ook leuk waren de capriolen van JE Pistons en Wiseco. De eersten pakten op 1 april uit met de eerste piston thuisbakoven. Gewoon je eigen pistons op maat bakken dankzij JE Pistons’ “Easy-Bake Pistons”.

Wiseco kwam dan weer op de proppen met desinfecterende poetsdoekjes mét tweetakt geur. De quote “Nu geurt het hele huis naar de start van een jaren ’90 Supercross” is gewoon té goed!


Ook Kawasaki liet zich niet onbetuigd. Op basis van de bestaande H2 verzon het de sci-fi achtige TSU-6 vierwieler! Een soort super ATV die zou ingezet worden op het maanoppervlak, of andere planeten. De ondertoon van het bijhorende bericht “voor als de mensheid moet uitwijken naar andere planeten om te overleven” was misschien een tikje te zwaar op de hand in het huidige klimaat?

Onschuldiger was Fabio Quartararo‘s aangekondigde nieuwe uitdaging. De Yamaha MotoGP coureur lieten weten testrijder te worden voor Mercedes F1. Niet dus!

Mountainbikemerk PNW Components maakte gebruik van April Fools Day om de vette/dorky (jouw keuze!) grippy handschoenen voor te stellen. Gripless rijden, is niet langer een droom. Kijk hier op Pinkbike voor meer aprilivissen uit het mountainbiken.

Hebben we een leuke aprilvis gemist? Stuur ons de link in de commentaar onder deze post!