Techniek: een soepel werkende koppeling!

Techniek: een soepel werkende koppeling!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dat hendeltje aan de linkerkant van je stuur is een veel gebruikt item op je crossmotor. Een deugdelijke koppeling is noodzakelijk om vooraan te eindigen tijdens je wedstrijd maar indien het kleinood niet goed werkt brengt het je onherroepelijk in de problemen. Als je koppelingshendel te zwaar is om te bedienen krijg je last van armpump.

In de onderstaande video wordt getoond hoe je een koppelingshendel inspecteert. Smeren en afstellen is nadien de sleutel tot succes. Heeft de kabel een knikje of zie een beschadiging? Vervang deze dan door een nieuw exemplaar. In de tweede video zie je hoe je de koppeling zelf aan een controle onderwerpt. De frictieplaten en de veren worden nagemeten om te zien of ze binnen de tolerantiewaarden van de fabrikant vallen.

Uw reacties